SAMSİAD ve OKA, Ankara’da Samsun’un Yatırım Geleceğini Görüştü

SAMSİAD ve OKA, Ankara’da Samsun’un Yatırım Geleceğini Görüştü

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Samsun Yatırım Destek Ofisi ve Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği (SAMSİAD) heyeti, Ankara’da kamu kurumları, yatırımcılar ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

A+A-

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Samsun Yatırım Destek Ofisi (YDO) ile Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği (SAMSİAD) iş birliğinde, Ankara’da verimli temaslar gerçekleştirildi. Heyet, kamu kurumları, iş dünyası temsilcileri ve yatırımcılarla bir dizi görüşme yaparak Samsun’un yatırım potansiyelini ve yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Ziyaretlerin ilk durağı Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) oldu. Görüşmede, SAMSİAD ile KAİSDER arasında yürütülebilecek ortak projeler, kadın girişimciliğini desteklemeye yönelik iş birliği olanakları ve kalkınma ajanslarının bu süreçlerdeki rolü ele alındı.

Program kapsamında ayrıca merkezi Ankara’da bulunan ve kökeni Samsun’a dayanan bir şirket ziyaret edildi. Tarım, sanayi, turizm, inşaat ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren firmanın Samsun’daki yeni yatırım planları ve bölgesel kalkınmaya sağlayacağı katkılar değerlendirildi.

Heyet daha sonra Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkan Yardımcısı Zeynel Kılınç ile bir araya geldi. Görüşmede Samsun’daki yabancı yatırım süreçleri, SAMSİAD’ın bu alandaki rolü, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı sonuçları ve Ofis’in Samsun’a planlanan ziyareti gündeme geldi.

Programın son durağı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) oldu. Heyet, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş başta olmak üzere Samsun milletvekilleriyle bir araya geldi. Görüşmelerde, Samsun iş dünyasının talepleri, yeni sanayi alanları, ulaşım projeleri ve kentin ekonomik gelişimi değerlendirildi.

Ankara’da gerçekleştirilen bu ziyaretlerin, kamu-özel sektör iş birliğini güçlendirmeye ve Samsun’un yatırım potansiyelini artırmaya yönelik olarak önümüzdeki dönemde de devam etmesi planlanıyor.

jjj-006.jpg

kkk-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.