ŞAMPİYONLAR SAMSUN’DA

ŞAMPİYONLAR SAMSUN’DA

SAMSUN GRAND PRİX'İ BAŞLADI

A+A-

 Samsun’un ev sahipliğindeki prestijli judo organizasyonu Grand Prix’e start verildi. Kırk ülkeden dünyaca ünlü judocular madalya mücadelesine başladı. 
Uluslararası Judo Federasyonu’nun (IJF) en prestijli organizasyonlarından olan Grand Prix, 40 ülkeden 202 erkek, 117 kadın sporcunun katılımıyla Samsun’da başladı. Yeni tamamlanan 7 bin 500 kişilik Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonun ilk gününde erkeklerde 60, 66 ve 73 kiloda, kadınlarda ise 48, 52, 57 ve 63 kiloda müsabakalar var.
Takvimin en önemli buluşmalarından biri olan Grand Prix için judo dünyasının pek çok yıldızı da Samsun’da. İlk gün programına göre kadınlarda 48 kiloda Londra Olimpiyatı üçüncüsü Belçikalı Charline Van Snick, 52 kiloda dünya dört numarası Kosovalı Majlinda Kelmendi ve olimpiyat üçüncüsü Fransız Priscilla Gneto ile 63 kiloda olimpiyat üçüncüsü Gevrise Emane mindere çıktı.
Erkeklerde ise 60 kiloda dünya bir numarası Moğol Amartuvşin Dashdavaa ve 2008 olimpiyat ikincisi Avusturyalı Ludwig Paischer madalya ararken, 73 kiloda son olimpiyatın iki bronz madalyalı ismi Moğol Nyam-Ochir Sainjargal ve Ugo Legrand tatamiye çıkacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.