SAMMEY'de BİN 200 TON MEYVE HASADI

SAMMEY'de BİN 200 TON MEYVE HASADI

Samsun valisi Hüseyin Aksoy Ondokuz Mayıs ilçesinde bulunan SAMMEY’i (Samsun Meyvecilik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi) ziyaret ederek işletme hakkında ilgililerden bilgi aldı.

A+A-

Ziyarette bir konuşma yapan SAMMEY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet KASAP, "2005 yılında  kurulan SAMMEY AŞ, bugün Bafra ve Çarşamba ovalarındaki çiftçilere de öncülük yapıyor. SAMMEY olarak 650 dönüm ekili arazi üzerinde elma, armut, şeftali, nektari ve kiraz olmak üzere 5 çeşit meyve üretimi yapıyoruz.  Çiftlikte bu yıl bin 200 ton hasat yapılmıştır. Hasadı yapılan ürünlerimizin tamamı iç piyasada değerlendiriliyor.

 

Biz bu işletmemizi ihracat düşüncesiyle kurduk.  Ama şu anda iç piyasaya ancak yetişebiliyoruz. O yüzden de kendimizi Avrupa standartlarına uygun üretim yapmaya alıştırdık. Bundan kesinlikle taviz vermiyoruz. Bu böyle devam edecek. Bizim şu anki üretimimiz ihracat için yeterli değil. İhracat yapabilmemiz için en az 10 bin tona ulaşmamız gerekiyor. Bu hedefe ulaşmamız epey bir zaman alır. Biz tek başımıza ihracat hedefine koşarsak bu zaman alacak. Şu anda da ihracata dönük çalışan bizden başka firma yok. Biz burayı kurarken Karadeniz'deki bu açığı özellikle Samsun ve Bafra Ovası'ndaki ihracat eksikliğini gidermek için kurduk. İhracat yapılabilmesi için çiftçilerimize öncülük ettik’’ dedi.

 

TÜRKİYEDE ÖRNEK GÖSTERİLECEK YER

İşletmede yetiştirilen ve hasadı yapılan ürünler hakkında ilgililerden bilgi alan Hüseyin AKSOY yaptığı açıklamada, ’’SAMMEY  olarak bölgemize  ve bölgemiz çiftçisine örnek olabilecek bir tesis kurulmuştur. Sizler burada yaptığınız  çalışma ile bu işin bölgemizde ve ilimizde bir araya gelinerek yapılabilir olduğunu herkese göstermiş oldunuz. Ben  bu örnek ve öncü davranışınızdan dolayı  sizleri kutluyor, burada yapılan başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.’’ dedi.

 

İncelemede ayrıca 19 Mayıs Kaymakamı Kadir EKİNCİ, Bafra Kaymakamı Ali KATIRCI, İl Jandarma Komutanı J.Alb.İsmail ÖZCAN ve 19 Mayıs ilçe jandarma komutanı J.Üsteğmen Fatih Yüksel ve SAMMEY Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.