SAMGAZ’DAN ABONELERE TESİSAT UYARISI

SAMGAZ’DAN ABONELERE TESİSAT UYARISI

Samsun Gaz Dağıtım A.Ş. (SAMGAZ) doğalgaz bağlantılı üzücü olaylarla tekrar karşı karşıya kalınmaması için periyodik tesisat kontrollerine devam ediyor.

A+A-

Samsun'a doğalgaz sağlayan SAMGAZ, doğalgaz bağlantılı kazalar sonucu üzücü olaylar yaşanmaması için çalışmalarına denetimlerine hız kazandırdı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SAMGAZ İşletme ve Tesisat Müdürü Murat Aras, kurum olarak hizmet süreci içerisinde insan sağlığını ve güvenliğini olumsuz etkileyebilecek tüm riskleri azaltmak için sürekli çalıştıklarını söyledi. Müdür Aras, "Hizmet sürecimizde insan sağlığını ve güvenliğini olumsuz etkileyebilecek tüm riskleri azaltmayı, çalışanlarımızı, abonelerimizi ve toplumu bilinçlendirmeyi asli işimizin ayrılmaz bir parçası olarak kabul etmekteyiz. Görevimiz, güvenli doğal gaz arzını sağlamak, devamında da güvenli tesisatın ve güvenli doğal gaz tüketiminin gerçekleştirilmesini kontrol etmektir" dedi.
Periyodik kontroller ile ilgili kontrol listesinde yer alan abonelere daha önceden kontroller için ihbarname gönderdiklerini söyleyen Müdür Aras, "Periyodik kontrol listeleri ilk doğalgaz arzı sağlanan abonelerimizden başlayarak oluşturulmaktadır. Periyodik kontrol listesinde yer alan abonelerimize, periyodik kontrol tarih ve saati belirten ihbarname gönderilmektedir. Şirketimiz tarafından belirlenen saatte; abonelerimizin mülkünde, şirketimizin teknik kalifikasyona sahip ekibi tarafından tesisat kontrol işlemi gerçekleştirilmektedir. Tesisatın uygun görülmesi durumunda doğal gaz kullanımına devam edilmektedir. Tesisatın uygun görülmemesi durumunda ise doğal gaz arzı durdurulup, abonelerimize yetkili periyodik kontrol bakım firmaları aracılığıyla tesisat tadilatı yaptırması gerekliliği bildirilmektedir" diye konuştu.
Doğalgaz bağlantılarında yetkisiz firmalara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen SAMGAZ İşletme ve Tesisat Müdürü Murat Aras, "Yetkisi olmayan kişilerin Samsun'da dolaşarak doğal gaz tesisatı yapmaya çalışmakta ve doğal gaz abonelerini mağdur etmektedir. Güvenlik açısından risk teşkil eden durumlarda, doğalgaz arzı durdurulan doğalgaz abonelerinin, tesisat kontrol ve tadilatlarını SAMGAZ tarafından yetkilendirilen periyodik kontrol firmalarına yaptırılmalıdır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.