Samdef’ten Ukrayna İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Samdef’ten Ukrayna İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu (SAMDEF) Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından savaşta etkilenen çocuklar ve mağdurlar için yardım kampanyası başlattı.

A+A-

Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu (SAMDEF) Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından savaşta etkilenen çocuklar ve mağdurlar için yardım kampanyası başlattı.

Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu (SAMDEF) yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Genel Başkan Savaş Otruş,’’Necip Türk milleti, daima mazlumların hamisi olmuştur. Ve biz Samsunlular, Kurtuluş şehri Samsun’un evlatları olarak Ukrayna için Çocuk bezi, çocuk maması ve nakdi yardım için haydi diyoruz. 7 Mart 2022 tarihine kadar tüm derneklerimizde yardımları birleştirip belirtilen toplama merkezine ulaştırmak için çağrıda bulunuyoruz. 

Bizler Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu (SAMDEF) olarak sosyal proje kapsamında her zaman manevi çalışmalarımızla örnek olmak için çalışıyoruz. Bu örnek çalışmalarımız ve yardım kampanyalarımızda destek olan herkese en kalbi şükranlarımızı sunmak isteriz. 
Ukrayna ve Rusya arasında devam eden gerilim savaşa dönüştü. İnsanlık bir kez daha savaşın doğurduğu yıkım, acı ve kayıplar yaşayacaktır. 

Daha önce yaşanmış benzerlerinin acısı henüz dinmeden uluslararası toplumun çaresiz kalarak izlediği bu krizde sivil yerleşimler savaş alanına dönüşmüş, sivil insanlar, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, engelliler korku ve panik içerisinde sığınaklarda, yeraltı metro istasyonlarında soğuk ve sıkıntılı şartlarda hayata tutunmaya çalışmaktadırlar. Gün geçtikçe insani durumun kötüleştiği  kentlerde halkın, acil sağlık, barınma, korunma, gıdayla hijyen hizmet ve malzemelerinde büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu yaşanan sıkıntılara yardımlarımızla Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu (SAMDEF) yönetimi olarak bir nebze  çare bulabilirsek ne mutlu bizlere.’’diyerek sözlerini tamamladı.

 

samdeften-ukrayna-icin-yardim-kampanyasi-baslatildi.jpegsamdeften-ukrayna-icin-yardim-kampanyasi-baslatildi-001.jpegsamdeften-ukrayna-icin-yardim-kampanyasi-baslatildi-002.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.