Salıpazarında Korkutan Yangın Hakkında Açıklama Geldi

Salıpazarında Korkutan Yangın Hakkında Açıklama Geldi

Salıpazarı iğlçesinde çıkan Orman yangını hakkında İlçe Kaymakamı Dinçer açıklamalarda bulundu.Kaymakam Dinçer “Endişe edilecek bir durum yok”dedi.

A+A-

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Salıpazarı İlçesi Esatçiftliği Mahallesinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.Salıpazarı Orman İşletme ekipleri ve bölge halkı yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

YÜZDE DOKSAN KONTROL ALTINA ALINDI

Konu ile ilgili Habersal Gazetesine  açıklamalarda bulunan Salıpazarı Kaymakamı Meriç Dinçer “İlçemiz Esatçiftliği Koçcuğaz mevkii ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangını yüzde 90 kontrol altına alındı. Ormanlık alanda ağaçların değil gazel ve yüzeyde bulunan çalıların yandığı, örtü yangını dediğimiz bir olay söz konusudur. Yangından ormandaki ağaçlar etkilenmemiştir.

HAVADAN MÜDEHALEYE GEREK YOK

Endişe edecek bir durumun söz konu olmadığını söyleyen Kaymakam Dinçer “Yangının çıktığı andan itibaren konu sürekli takibimizde. Belediye Başkanımız Halil Akgül ile yangın alanına gidip gerekli tedibirin alınması için bütün önlemler alınmıştır. Örtü yangını tehlike arz etmediğinden havadan müdehaleye gerek duyulmamıştır.

ÇIKIŞ SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Arazinin dik ve ulaşımın olmadığı  bölgede Salıpazarı Orman İşletme ekipleri arazözlerle ve bölge halkı ile birlikte yangını söndürme çalışmalarımız devam ediyor.Yangının çıkış sebebi ile ilgili ekiplerimiz gerekli çalışmaları sürdürmektedirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.