ŞAİR VE YAZARLAR BAFRA’DA

ŞAİR VE YAZARLAR BAFRA’DA

Bafra Musiki Cemiyeti'ne bağlı Şiir Kulübü'nün bu yıl 2.sini düzenlediği “Uluslararası Şiir Şöleni” için Bafra’ya gelen yabancı konuklara yöresel yemek ikram edildi.

A+A-

Azerbaycan, Bulgaristan, Makedonya, Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya, Kazakistan, Başkurdistan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen şair ve yazarlar Bafra’da buluştu. "Uluslararası Şiir Şöleni” etkinliği çevresinde Bafra’ya gelen yazar ve şairlere Bafra Musiki Cemiyeti binasında verilen akşam yemeğinde Şiir Kulübü üyelerinin evlerinde yaptıkları yöresel yemekler ikram edildi. Cemiyet Başkanı Namık Anarat, “Maksadımız sadece şiir okumak, şiir dinlemek değil, gönüllerimizi tazelemek, niyetlerimizi tazelemek. Şu anda dünya üzerinde şekillendirilmeye çalışılan bazı şeyleri bertaraf edip en azından gücümüz yettiğince Türk alemine, Türk dünyasına bir mesaj verebilmek. Bu ilçeden bütün dünyaya bir mesaj verebilmek. Bu nedenle biz sizlerle birlikte bu tür organizasyonlara kalkışıyoruz. Sizlerin de özverili çalışmalarıyla bir yerlere bir nebzede olsa bir küçük rüzgar da olsa, bir nefes de olsa ulaştırmak istiyoruz” dedi.
Yenilen yemek sonrası konuklar Bafra Musiki Cemiyeti Türk Halk Müziği Korosu’nun çalışmalarını izledi. Türkiye 2.liği de bulunan Bafra Türk Halk Müziği Korosu şef Levent Aydın yönetiminde konuklara müzik ziyafeti çekti. Gecede Bafra Garnizon Komutanı Serdal Şahin, kendi yazdığı “Bu Vatan Kimin” isimli şiiri okudu. Binbaşı Şahin, ayakta alkışlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.