SAHTE PARA ZANLISINI LİNÇTEN POLİS KURTARDI

SAHTE PARA ZANLISINI LİNÇTEN POLİS KURTARDI

Samsun’da piyasaya sahte para sürerken yakalanan bir kişi gözaltına alındı. 10 ay içinde sahte para ile alışveriş yapmak suçundan üçüncü kez tutuklanan zanlıyı linçten polis kurtardı.

A+A-

Edinilen bilgiye göre, İrfan Ş. (48), 2012 Mart ayında piyasaya sahte para sürmek suçundan polis tarafından yakalandı ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Bir ay cezaevinde kaldıktan sonra yine piyasaya sahte para sürerken yakalanan İrfan Ş., bu kez 2012 yılının Nisan ayının sonunda yine gözaltına alınıp tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak cezaevinden tahliye olan İrfan Ş., 2 Ocak 2013’den itibaren Samsun’da piyasaya sahte 100 dolarlık banknot sürmeye başladı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, şikayetler üzerine motosikletli kurye ile satış yapan 5 ayrı lokantaya telefonla paket yemek siparişi vererek sahte 100’er dolarlık banknot verdiği ileri sürülen kişinin İrfan Ş. olduğunu tespit etti.

Polis İrfan Ş.’yi yakalamaya çalışırken, lokantalarda çalışan motosikletli kuryeler aralarında yaptıkları konuşmalarda telefonla sipariş verip 100 dolar para veren kişinin İrfan Ş. olabileceğini karar verdiler. Atakum ilçesinde bir lokantaya telefonla sipariş veren İrfan Ş., kuryeler tarafından yakalandı. Saldırıya uğrayan İrfan Ş.’yi linçten ise polis kurtardı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan İrfan Ş.’nin üzerinde sahte 2 adet 100’er dolarlık banknot ele geçirildi. 


Piyasaya sürdüğü paralarla birlikte 7 adet sahte 100’lük dolar ile ilgili hakkında soruşturma başlatılan İrfan Ş., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 10 ay içinde üçüncü kez sahte para suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.