Sahipsiz Hayvanlara Belediye Şevkati

Sahipsiz Hayvanlara Belediye Şevkati

Sokak hayvanları, kış şartlarını daha iyi ortamda geçirebilmeleri amacıyla belediye ekipleri tarafından toplanıyor

A+A-

19 Mayıs belediye başkanı Osman Topaloğlu” İlçemizde sahipsiz, başıboş olarak dolaşan ve insanları tedirgin eden sokak hayvanlarının belediyemiz veteriner hizmetleri müdürlüğü ekipleri tarafından hayvan refahına uygun olarak toplanarak, Samsun Büyükşehir belediyesi ile yapılan protokol gereği Samsun Büyükşehir belediyesi sokak hayvanları rehabilitasyon merkezine götürülerek teslim edilmektedir. Burada kış günlerinde sahipsiz ve bakıma ihtiyaç duyan hayvanların hem sağlık kontrollerini yapıyor hem de yiyecek ve barınma imkanı sağlıyor.” dedi.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun kendilerine verdiği yetki çerçevesinde hareket ettiklerinin altını çizen Başkan Topaloğlu, alınan hayvanların sürekli barınaklarda ve bakımevlerinde tutulmasının yasa gereği mümkün olmadığını söyledi. Bu merkezde kısırlaştırılan, aşılanan hayvanların tedavilerinin tamamlanmasından sonra tekrar doğal hayata salındıklarını sözlerine ekledi.

Ayrıca 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu Sokak hayvanlarının toplanması esnasında özel aparatların kullanıldığını, hayvan refahına, halk ve çevre sağlığına özen gösterildiğini ifade etti.19-mayis-sokak-hayvanlari-009.JPG

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.