Şahin;"Türk milleti için Ağustos ayı zaferlerle dolu özel bir aydır"

Şahin;"Türk milleti için Ağustos ayı zaferlerle dolu özel bir aydır"

Türk milleti için Ağustos ayı zaferlerle dolu özel bir aydır.

A+A-

26 Ağustos 1071'de Malazgirt Meydan Muharebesi ile kapılarını açtığımız Anadolu'nun 30 Ağustos 1922'deki zaferle ebediyete kadar Türk yurdu olduğunu tescilledik...
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklâl Ya Ölüm” parolasıyla 19 Mayıs 1919’da başlattığı millî mücadele 3 yıl sürmüş ve nihayet 30 Ağustos Meydan muharebesiyle Yunan orduları darmadağın edilerek geldikleri yere geri yollanmış, sömürgeci devletlere hak ettikleri ders verilmiştir. 30 Ağustos’ta sadece Türkiye üzerinde kirli emelleri olan devletlere değil düşmanla işbirliği yaparak kurtulacağını sanan içteki ahmaklara ve hainlere de büyük bir ders verilmiştir. Atatürk bu hususu şöyle belirtmişti: “Ahmaklar, memleketi Amerikan mandasına, İngiliz himayesine terk etmekle kurtulacak sanıyorlar. Kendi rahatlarını temin etmek için bir vatanı ve tarih boyunca devam edip gelen Türk istiklâlini feda ediyorlar." 
Mustafa Kemal ve silah arkadaşları özgürlüğün hiçbir zaman başkasından dilenerek kazanılamayacağını çok iyi biliyorlardı. Sonsuz inanç ve imanla hem düşman hem de yokluk ve yoksullukla mücadelenin sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti her dem taze her dem yenidir.Türk millet atasına ve onun mirasına sonsuza dek sahip çıkacaktır. 
Söz konusu vatan olunca hiçbir tereddüt göstermeden mücadele eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, yüce milletimizin 30 Ağustos zafer bayramını en içten dileklerimizle kutluyorum.
Saygılarımla.
Kemal Şahin
Bafra Ülkü OcaklarıBaşkanı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.