SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN 10.000 ADIM

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN 10.000 ADIM

Samsun`un Bafra ilçesinde protokol ve vatandaşlar Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam için yürüdü.

A+A-

Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı faaliyetleri kapsamında Bafra Toplum Sağlığı sorumlu hekimi Uzman Dr. Ebru Kaynar Tuncer, sağlık ekibi Ayhan Özyürek ve Talip Subaşı organizesinde toplumumuzun düzenli fiziksel aktivite yapmaya teşvik edilmesi için Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünce Bafra`da yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe Bafra Kaymakam Vekili Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Samsun İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Tescil Büro Amiri Galip Yavaşoğlu, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bafra Gençlik Merkezi önünde başlayan yürüyüş, Atatürk Bulvarı turlanarak aynı yerde son buldu. Yürüyüş sonrası gençlik merkezi bahçesinde mola veren vatandaşlar elma ikramı sonrası toplu hatıra fotoğrafı çekinerek dağıldı.

Yürüyüş hakkında açıklama yapan Samsun Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun, “Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur.

Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivite, “spor”  kelimesi ile eşanlamlı olarak algılanmaktadır. Oysa fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir.

Fiziksel aktivite, her yaşta sağlığa yararlıdır. Düzenli fiziksel aktivite, çocukların ve gençlerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesinde, istenmeyen kötü alışkanlıklardan kurtulmada, sosyalleşmede, yetişkinlerin çeşitli kronik hastalıklardan korunmasında veya bu hastalıkların tedavisinde veya tedavinin desteklenmesinde, yaşlıların aktif bir yaşlılık dönemi geçirmelerinin sağlanmasında bir başka deyişle tüm hayat boyunca yaşam kalitesinin artırılmasında önemli farklar yaratabilmektedir.

Bakanlığımızca bedensel, zihinsel ve ruhsal sağlık için fiziksel aktivitenin önemi konusunda toplumun bilgi düzeyinin arttırılması ve bireylere düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla “Toplumun

Fiziksel Aktivite Konusunda Bilinçlendirilmesi”  programı yürütülmektedir. Bu kapsamda çeşitli eğitim materyalleri hazırlanmakta ve sağlık personelimiz aracılığı ile topluma ulaşılmaktadır. Bu kapsamda konusunda uzman akademisyenler ile işbirliği içinde hazırlanan “Fiziksel Aktivite Bilgi Serisi”  bu alanda büyük bir boşluğu doldurmaktadır.”  dedi.

toplum-sagligi-bafra55.net.jpgtoplum-sagligi-bafra55.net-001.jpgtoplum-sagligi-bafra55.net-002.jpgtoplum-sagligi-bafra55.net-004.jpgtoplum-sagligi-bafra55.net-005.jpgtoplum-sagligi-bafra55.net-006.jpgtoplum-sagligi-bafra55.net-007.jpgtoplum-sagligi-bafra55.net-008.jpgtoplum-sagligi-bafra55.net-009.jpgdsc_0040-004.jpgdsc_0044-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.