Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması İl Birincileri Belli Oldu

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması İl Birincileri Belli Oldu

Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasının il birincileri belli oldu.

A+A-

Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasının il birincileri belli oldu. Yarışma edebi ve görsel kategori olarak iki ana dalda ilkokul, ortaokul ve liseler arasında ayrı ayrı kategorilerde yapılmıştır. İl birincilerine hediyeleri takdim edildi.

Ödül törenine Yeşilay Samsun Şube Başkanı Emre Güneş, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Hatice Öz,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Sait Sayar, Atakum Gençlik Merkezi Müdürü Salih Sever, İl Milli Eğitim Müdürü Serdar Öztürk katılım sağladı.

Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması 2011 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. 81 ilin ilkokul, ortaokul, lise birincileri ise Türkiye finali jürisi tarafından değerlendirilecektir.

Yeşilay Samsun Şube Başkanı Emre Güneş “Her yıl yapılan Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmasına katılımcı sayısını artırarak öğrencilerimiz ve aileler arasında farkındalığı artırmak istiyoruz. Öğrencilerimizin görsel ve edebi olarak ortaya koydukları ürünler çok başarılı. Samsun genelinde 1254 eserle yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Türkiye finalinde ise Samsun ilimizin birinci olmasını canı gönülden istiyorum” dedi.

                                               Edebi Eser Birincileri

Kademe

Öğrenci Adı-Soyadı

İlçe/Okul

İlkokul

Bilgesu Aydın

Çarşamba/Kumköy İlkokulu

Ortaokul

Elfida Birgül

Yakakent/Yakakent 100. Yıl Ortaokulu

Lise

Rüveyda Çalık

Atakum/Atakum Anadolu İmamhatip Lisesi

 

                                                           Görsel Eser Birincileri

Kademe

Öğrenci Adı-Soyadı

İlçe/Okul

İlkokul

Buğlem Yüsra Çakur

Canik/Toptepe İlkokulu

Ortaokul

Duru Bolat

Havza/Havza Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu

Lise

Esna Nur Şakoğlu

Havza/25 Mayıs Anadolu Lisesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.