SAĞLIKLI BESLEN, SPOR YAP, ÇOK YAŞA PROJESİ

SAĞLIKLI BESLEN, SPOR YAP, ÇOK YAŞA PROJESİ

Bafra Kaymakamlığı ile Bafra Toplum Sağlığı Merkezi ile ortaklaşa başlatılmış olan "SAĞLIKLI BESLEN, SPOR YAP, SAĞLIKLA YAŞA!" projesinin ilk adımları atıldı.

A+A-

Bafra’da ilk defa gerçekleştirilen olan ve proje kapsamında bulunan Bafra Toplum Sağlık Merkezi Müdürü Ebru Kaynar Tunçel, TSM Diyetisyeni Emine Demir, Çilek Spor Salonu sahibi Kezban Çolak ve Yaşam Spor Merkezi sahibi Ahmet Kurt  Bafra Kaymakamı Halis Arslan’ı makamında ziyaret ettiler.

Toplantı sonrasında açıklamada bulunan Kaymakam Halis Arslan; Bafra’da 15-25 yaş arasındaki, Beden Kitle İndeksi (vücut ağırlığı(kg)/ boy2 (m) ) >25 (ten büyük olan), 21 gencimize, diyet ve spor salonunda ücretsiz egzersiz programı uygulamaya başladık. Egzersiz program için gönüllü desteklerini sunan Çilek Spor sahibi Kezban Çolak ve Yaşam Spor Salonu sahibi Ahmet Kurt’ta teşekkür ediyorum. Obezite başta gelişmiş ülkeler olmak üzere tüm dünyada sıklığı giderek artan bir sağlık sorunudur. Obezite vücut yağ oranının artması ve davranış, endokrin ve metabolik değişikliklerle karakterize karmaşık ve çok etkenli bir hastalıktır. Artan obezite sıklığı obeziteye bağlı komplikasyonların daha sık ve daha erken yaşlarda görülmesine yol açmıştır. Yaşamın her döneminde sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için yeterli ve dengeli beslenmek temel koşul iken, büyüme ve gelişmenin hızlandığı, öğrenme ve kavrama işlevlerinin önem kazandığı çocukluk döneminde beslenmenin önemi daha da artmaktadır. Bu dönemde enerji ve besin ögelerinin yetersiz alımı; büyümeyi, gelişmeyi ve okul başarısını olumsuz yönde etkilemektedir. Diğer taraftan, dengesiz beslenme ve yetersiz fiziksel aktivite ise obezite, kalp damar hastalıkları, kanser, diyabet gibi birçok kronik hastalığa zemin hazırlamaktadır. Bu dönemde kazanılan alışkanlıklar yetişkin döneme yansıyacaktır. "SAĞLIKLI BESLEN, SPOR YAP, ÇOK YAŞA!" projesi ile seçilen grupta, hem yeme alışkanlıklarının hem de fiziksel aktivite ile ilişkili davranışların değiştirilmesi hedeflenmiştir. Bu projeden faydalanmak isteyenlerin Bafra Toplum Sağlık Merkezi diyet polikliniğine başvurabilirler ve ücretsizdir dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.