SADEF’TEN İSTANBUL’DA ANLAMLI 8 MART KUTLAMASI

SADEF’TEN İSTANBUL’DA ANLAMLI 8 MART KUTLAMASI

SADEF’DEN İSTANBUL’DA BİRLİK VE BERABERLİK GÖSTERİSİ

A+A-

SADEF Genel Başkanı H.Kaya Aşcı ve Yönetiminin, SADEF Kadınlar Kolu Başkanı Zeynep Akkaya’nın ve Yönetiminin organizesi,katkıları ile İstanbul Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenlendi.

8 Mart Kutlaması SADEF Genel Sekreteri  Yıldıray Baş’ın sunduğu ‘’Gurbetten Samsun’a’’ adlı program ile AKS TV’den canlı olarak yayınlandı.

Program Samsun Marşı eşliğinde SADEF Genel Başkanı H.Kaya Aşcı ile Yönetim Kurulunun Esenler Kültür Merkezine ellerinde güller ve çiçekler ile girmesi ile başladı.

Başkan Aşcı’nın ve Yönetiminin ellerindeki çiçekleri salonda bulunan bayanlara vermeleri büyük alkış aldı.

Programda Samsun’un güçlü sesi,hanımefendi sanatçı Şeyda Karadeniz sahne alarak söylediği şarkılar ve türkülerle salonda bulunanları coşturdu.

İlk olarak SADEF Kadınlar Kolu Başkanı Zeynep Akkaya bir konuşma yaptı.

Akkaya,’’8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm kadınlarımıza kutlu olsun. Sizlerin bu salonu doldurması, hem de eşleriniz ile birlikte gelmeniz çok hoş bir görüntü oluşturdu.

İşte Samsunluların birlik ve beraberliği böyle olur. İyi ve kötü günümüzde daima birlikte olduğumuz İstanbul’da yaşayan Samsunlu Bayanlarımıza seslenmek istiyorum.

Toplumda aile ocağının temel taşı durumundaki kadınların, aile içindeki ve toplum yaşamındaki yerinin anlatılması ve karşılaştıkları sorunların doğru olarak tespit edilmesi gerekiyor. Bu sorunlara çözüm üretilmesi için, 8 Mart Dünya Kadınlar günü tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. Bizlerde SADEF Kadınlar Kolları olarak siz değerli bayanlarla bir kadınlar günü etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz. Bu etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum.’’dedi.

SADEF Genel Başkanı H.Kaya Aşcı yaptığı konuşmada ilk olarak,’’Toplumların varlığı da, geleceği de kadınlarla mümkündür. Kadınların ihmal edildiği ya da kadınların ihmal ettiği toplumlar, sağlıksız ve niteliksiz olmaya mahkûmdur. Kısacası, hayatın kaliteli olabilmesinin yolu, kadının varlığının etkinliğinden ve katılımcılığından geçmektedir.8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum.’’diyerek tüm kadınların bu anlamlı günü kutladı.

 SADEF Genel Başkanı ve ASTAŞ HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.Kaya Aşçı  sözlerine şöyle devam etti. ‘’(SADEF)  Hızla  yapılanarak  İstanbul’un tüm ilçelerinde adı SAMSUN olan  İl, İlçe, Belde ve Köy Dernekleri ile  bu  yapılanma ivmesini  hızla İstanbul’un  tüm  ilçelerinde yapılanarak ve  Türkiye Genelinde Bölge Başkanlıkları ve Kadın Kolları oluşturdu. 350’in üzerinde   dernekleri aynı çatı altında toplamış olup böylelikle de FEDERASYONLAŞMIŞTIR. Bu Federasyonun adı ise  (SADEF) yani Samsun Dernekler Federasyonu   unvanı ile tescillenmiştir. İstanbul ve Bölgesinde yapmış olduğumuz her türlü etkinliklerde her zaman yanımızda hissettiğimiz ve desteğini esirgemeyen tüm Samsunlu Hemşerilerimize ve saygıdeğer bayanlarımıza teşekkür ederiz.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Program içerisinde ASTAŞ HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve SADEF Genel Başkanı Yeni piyasaya sürdükleri ve bayanların büyük rağbet ettiği ASTAŞ JUKİ Marka Elektrikli Dikiş Makinesinden 2 adet hediye etti.

Bu makinelerin bir tanesi salonda bulunan bir bayana, diğeri ise televizyonda sorulan Samsunla ilgili sorulara doğru cevap verip,telefonla bağlanan Edirne’de yaşayan Samsunlu bir bayana çıktı.

Kutlama canlı yayınlanırken Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’de telefonla bağlanarak İstanbul’da ve Tüm Türkiye’de yaşayan Samsunlu ve Bafralı bayanların kadınlar gününü kutladı.

Programa ayrıca SADEF Genel Başkan Yardımcıları Aydın Dursun,Nail Önder,Hüseyin Eroğlu,Osman Öğütcü ve tüm yönetim, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, İstanbul’da bulunan SADEF’e bağlı Samsun Dernekleri ve Kadın Kolları Aileleri ile birlikte birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.