Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi İttifakı Samsun Adaylarını Tanıttı

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi İttifakı Samsun Adaylarını Tanıttı

Samsun’da Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin 7 Haziran seçimlerindeki ortak milletvekili adayları tanıtıldı.

A+A-

7 Haziran’da seçimlerine ittifak halinde girecek olan Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi (BBP), Bartın milletvekili adaylarını tanıttı. Özel bir otelde düzenlenen aday tanıtım toplantısında SP ve BBP Samsun teşkilatları hazır bulundu.

 

Aday tanıtım toplantısında konuşan Saadet Partisi (SP) Samsun İl Başkanı Av. Hasan Bayram Var, ''Ülkemizin bulunduğu bu kötü şartlarda yapılan bu ittifakın öncelikle hayırlı olmasını dileriz. Bu ittifak, kimseyi dışlamadan 77 milyonu kucaklayan bir ittifaktır ve özellikle AKP'nin yapmış olduğu kutuplaşma siyasetinin kuçaklaşmaya dönüşmesi anlamına gelen bir siyasi iradenin ortaya konması anlamına gelir. 

Bu ittifak, 13 yıldır esnafımızın, köylümüzün, işçimizin, memurlarımızın sorunlarına çözüm bulmayan meclisin alternatifidir. Mecliste grubu bulunan partiler gibi Amerika'dan AB'den idare edilen bir oluşum değil, milletimizin hizmetine talip olmuş bir birlikteliktir. 

Neler Yapacağız?

Kısaca değinelim. Bu ittifak, meclise girdiğinde, artık gündemde Türkiye'de yaşayan insanlarımızın sorunları olacak. Kişisel sorunlar son bulacak. Avrupa Birliği'nin ve APO'nun istekleri son bulacak. Meclis'te milletimizin sorunları konuşulup, çözülecek. Bu ittifakın iktidarında öncelikle Anasol-M ve AKP iktidarlarında takip edilen Ekonomik yıkım politikaları çöpe atılacaktır. Bunun için önce asgari ücretliden vergi kalkacak. Bu da demektir ki yapılacak maaş zamları ile birlikte asgari ücretlinin maaşı yüzde 50 artacak. Emeklilerimiz başta olmak üzere açlık sınırı olan 1.300 TL'nin altında maaş alan hiç bir insanımız kalmayacak. 

Köylümüz, Üretimdeki pahalı maaliyet dolayısıyla üretim yapamıyor. Üretim yapsa da kar elde edemiyor. Köylümüze maliyetine vergisiz mazot vererek, kar edecek şekilde üretim yapmasını sağlayacağız. Anasol-M hükümetinin ve AKP hükümetinin koymuş olduğu kotalar tamamen kaldırılacak, köyde yaşayan vatandaşlarımız istediği gibi ekip biçebilecek. 

Değerli kardeşlerim, Milletimiz kamplaşma, kutuplaşma ve kavga değil barış ve huzur istemektedir. Onun için bu ittifak, Milletimizin önünde büyük bir fırsattır. İnanıyoruz ki, Milletimiz de bu fırsatı iyi değerlendirip, kendilerini temsil etmemiz için bizleri meclise gönderecektir.

İnanç değerlerimizin, Tarihimizin, Coğrafya'nın ve mazlum insaların bizlere yüklediği sorumluluktan kaçmamak adına adalet zemininde yaptığımız bu seçim ittifakımız milletimize ve insanlığa hayır getirmesini diliyoruz. Rabbim ülkemizi zalimlerden korusun. Bur birlikteliğimiz hayırlı olsun'' dedi.

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Hasan Bayram Var'ın konuşmasının ardından konuşma yapan Büyük Birlik Partisi Samsun Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karabacak ise, '' Siyasetin milletin menfaatlerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için yapılması gerektiği halde, Türkiye'de siyaset çok farklı bir zemine oturtulmuştur. Seçim kanunu adaletsizlik üzerine kurulmuş olup, devletin siyasi partilere yaptığı yardım 'tam bir adaletsizlik' uygulamasıdır. Türkiye'de gerçek anlamda milli iradenin temsilini engelleyen, 12 Eylül darbesinin ürünü seçim kanunu ve siyasi partiler kanunu halen yürürlüktedir. Antidemokratik bir seçim sistemine, yüzde 10 seçim barajına, hazine yardımının adil dağıtılmamasına rağmen bu adaletsiz uygulamadan, topluma adalet getireceklerini iddia edenlerin halen bu sistemden beslenmeleri çok üzücüdür. Adaletsiz güçlünün zayıfı ezdiği böyle bir sistemin ülkeye güzel gelecek, huzur ve barış getirmesi düşünülemez. 

Gücü elinde bulunduranlar, medya manipülasyonları ile Türkiye'de siyaset mühendisliği yaparak, siyaseti 2 kutuplu hale getiriyorlar. Sonra kimi siyasi partileri de 'baraj sorunu' gibi kavramlara mahkum ediyorlar. İkbal ve siyasi rant uğruna insanları kutuplaştırmak suretiyle, ülke birlikte yaşanmayacak bir duruma getirilmektedir. Bu duruma hep birlikte dur diyebilmemiz için, milletimizin önüne MİLLİ MERKEZ inşaasına basınımızın ve milletimizin bilgisi dahilinde ve şeffaf bir şekilde gayret edilmiştir. İlkelerimize uygun, değerlerimizi savunacak, değer yargılarımızda vicdanımızda bizi rahatlatacak bir oluşum meydana gelmesi için milletimizin istek ve arzuları doğrultusunda geniş bir çalışma içinde bulunduk. 

Milli Merkez İnşaasını Saat Partisi ve Büyük Birlik Partileri ile başlatmış bulunmaktayız. Her iki partimizde pırıl pırıl bir maziye sahip olduklarından, milli ittifakın hangi çatısı altında olduğunun önemi yoktur. Adalet ve samimiyet zemininde iyiniyetle çıkılmış bu kutlu ortaklığın Saadet Partisi çatısı altında olunmasına karar verilmiş ve Büyük Birlik Partisi mensupları da baştaGenel Başkanı Sayın Mustafa Destici ve parti yöneticileri olmak üzere Saadet Partisinden Milletvekili adayı olmuşlardır. 

Yapılan kamuoyu araştırmalarında bu iki partimizin potansiyeli yüzde 36'dır. Gayretli çalışmalarımızla ve şartların lehimize geliştiğinde, iktidardan devam eden kaçışı ve meclisteki muhalefetteki sıkıntıları da dikkate aldığımızda, millietin iktidar arayışının alternatifi Allah'ın izniyle Milli İttifak olacaktır. Biz potansiyelimizin yarısını alsak bile yüzde yirmi oy almış oluruz. Biz buna inandığımız için bu yola çıktık. Bu kutlu birliktelliğimizin ve seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum'' şeklinde konuştu.


Konuşmalar sonrası milletvekili adayları basın'a ve partililere tanıtıldı.

İşte Büyük Birlik ve Saadet Partisi İttifakında Bulunan Samsun Milletvekili Adayları;

1- ALİ VURAL

2- HÜSEYİN KÖZ

3- SALİH ŞEN 

4- TURHAN BAYRAKTAR 

5- BİLAL ARSLAN 

6- SEÇKİN KATRANCI 

7- HASAN ÖZTÜRK 

8- FATİH AY 

9- TALİP SANÇAR 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.