Recai Akçer`den OSB hakkında bilgiler

Recai Akçer`den OSB hakkında bilgiler

Yaklaşık 20 yıllık mazisi olan Organize Sanayi Bölgesi (1997-2017) Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu üyelerinin çalışmaları ile İlçe`nin markalaşma yolunda hızla ilerleme göstermiştir.

A+A-

Bafra Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Recai Akçer OSB ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akçer açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“İki etap şeklinde 228 hektarlık alan içerisinde kurulan bölgemizde 145 sanayi parseli oluşturulmuş, 66 parselin bulunduğu birinci etaplık kısmı 2002 yılında Altyapısı ihale edilerek 2007 yılında geçici kabulleri yapılarak tamamlanmıştır.

2005 yılında ilk arsa tahsisi yaptığımızdan günümüze kadar toplam 32 firmamıza 357.419,62 m2 arsa tahsisi gerçekleştirilmiştir Birinci etap sanayi alanımızdan 66 parsel karşılığı 42 parsel tahsis edilmiş olup, 24 adet sanayi parselimiz kalmıştır.

Şuan itibari ile 32 firmamızın 22 tanesi işyeri açma ve çalışma ruhsatı almış, 4 tanesi inşaat geri kalan 6 adet firmamızda proje aşamasındadır.

Bölgemizde sezon üretimleri ile birlikte yaklaşık 600 kişi istihdam edilmektedir. Yeni yarımcıların bölge içerisinde faaliyete geçmeleri sebebi ile istihdam sayısı artacak ve ilçemize gelişmişlik ivmesi kazandıracaktır.

OSB içerisindeki tüm yatırımcılarımıza gerek Bölge Müdürlüğü, gerek se Yönetim Kurulu olarak aynı bakış açısı ile bakılarak yasal mevzuat çerçevesince yardımcı olunmuş ve olunmaya devam edilecektir.

Kısa zaman içeresinde Bölgenin kısa,orta ve uzun vadede çözüme kavuşturulacak problemleri masaya yatırılmış ve uygulamaya konulmuştur.

Avrupa Birliği destekli Bafra İş ve İhracatı Geliştirme Merkezi hizmet binamız Bölgemizde 2016 yılı aralık ayı itibari ile tamamlanmış ve geçici kabulleri yapılmıştır. Teknik Danışmanlık , İnşaat ve Tefrişat aşamasından oluşan projemizin inşaat kısmı bitmiştir.Bölgemiz ve yakın sınırlarımızmız dahilindeki işletme sahiplerine İş ve İhracattı geliştirme noktasında danışmanlık vermekte olan BİGEM ekibi Nisan 2017 içerinde Organize Sanayi Bölgemiz içerisindeki hizmet binalarında faaliyet gösterecektir.

Bölgemizin yeni yatırımlarla istihdam noktasında olması, firma sayımızın atması Bafra-OSB arasında ulaşım sorunun bir an önce çözülmesi için Dolmuş hattının devreye sokulmasını ihtiyaç haline getirmiştir. Yönetim Kurulumuzun gayretleri doğrultusunda 4.Nolu Dolmuş hattının OSB’ye uzatılması gündeme getirilmiş ve hizmet vermeye başlamıştır.

2016 yılı içerisinde Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kararı doğrultusunda Bölgemizin 79 sanayi parselinden oluşan ikinci etabı , Medikal İhtisas OSB olarak kararlaştırılmış ve unvan değişikliği ile Bölgemiz Karma ve Medikal İhtisas OSB olmuştur. Yıl içerindeki çalışmalar sonucunda 2017 Yılı Mali Programında Bakanlık yatırım programına dahil edilerek altyapı ihalesi aşamasına hızla başlanmıştır.

Altyapı Projelerimizin yaptırılması için çalışmalar başlamış ve yakın zamanda bitirilip ,Proje hazırlık süresi sonucunda altyapı ihalesi yapılacaktır.

BAFRA İŞGEM ( BİGEM) : Bafra OSB Sosyal donatı alanı içinde maliyeti Avrupa Birliği Fonlarınca karşılanacak

Bafra İşgem Projemizin inşaatı Şubat 2016’da başlamış olup , Eylül 2016 bitecektir.Bafra ve civar komşu ilçeler

deki Sanayici ve İşadamlarına İhracat, İthalat ve iş geliştirme konularında destek verecek olan BİGEM ; bünyesinde bulunduracağı uzman kadrolarla bölgemizin kalkınmasına katkıda bulunacaktır.

MEDİKAL İHTİSAS OSB: Organize Sanayi Bölgemizin II.Etabının (100 ha) Bilim,Teknoloji ve Sanayi Bakanlığının onayı ile Medikal OSB olarak uygun görülmesi neticesinde 2015 yılı içerisinde ÇED raporları bitirilmiştir. Bafra Medikal İhtisas ve Karma OSB olarak unvan değişikliği ile tescil işlemi yapılarak, 2016 yılı içerisinde Altyapı işlemleri ihale süresi yapılması planlanmaktadır. Samsun ili içerinde faaliyet gösteren 22 Medikal Aletler Üreten firmaların taahhüt vermesi ile gerçekleşecek olan Medikal OSB bünyesinde vasıflı vasıfsız toplam 2200 işçi çalıştıracak olması Bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.