Psikolog Güloya Şahika Bülbül , Sınav Kaygısıyla Baş Etmenin Yollarını Anlattı

Psikolog Güloya Şahika Bülbül , Sınav Kaygısıyla Baş Etmenin Yollarını Anlattı

Medibafra ve Bafra Cumhuriyet Ortaokulu iş birliği ile  son sınıf öğrencilerine 'Sınav kaygısı, iletişim çalışmalarında alternatif teknikler' başlıklı  eğitim semineri düzenledi.

A+A-

Sıklıkla görülen sorunlardan birinin performans kaygısı olduğunu ifade eden Psikolog Güloya Şahika Bülbül, "Alanda yaptığımız çalışmalar içerisinde en sıklıkla gördüğümüz sorunlardan birisi performans kaygısı. Özel alt adı sınav kaygısı meslektaşlarımızla da zaman zaman paylaşımda bulunduğumuz alanlardan birisi. Sınav kaygısı özellikle anne ve babaların öğrencilerin ismini bile duymak istemediği, bu nedir neden ortaya çıkıyor diye birbirlerine çok soru sordukları, üzerinde bazen de çalışmak istemedikleri bir konu haline geldi. O yüzden belki ince tekniklerle, biraz daha onların kendilerini ifade etmesini, tanımasını ve anlamasını sağlayacak yollarla çalışmayı sürdürmek gerekiyor" dedi.

Teknikleri ve yöntemleri tekrar konuşmanın faydalı olacağına vurgu yapan Psikolog Bülbül, öğrencilerin birbirleriyle deneyimlerini paylaşıyor olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti Bülbül, "Hepsi son derece istekliler, öğrencilerine fayda sağlamaya çalışmak, buradan kazandıklarıyla geri dönüşler yapabilmek için geldiler. Burada onlarla birlikte kendilerinin de uyguladığı, kendi üstlerinde de görebildiği, sonuçlarına bakabildiği, uygulamalı bir çalışma yapıyoruz. Umarım onlar için etkili ve keyifli bir çalışma olur, ve kazandıklarıyla okullarına döndüklerinde kendilerine yeni kapılar açabilecek seviyeye gelirler" dedi.

Konferanstan sonra Medibafra İşletme Müdürü Uzm. Dr. Şafak Aygül ve Psikolog Güloya Şahika Bülbül'e okul yönetimi desteklerinden dolayı çiçek takdim etti.

dsc-0041-664x440-001.JPG

dsc-0059-664x440-001.JPG

dsc-0058-664x440.JPG

dsc-0056-664x440.JPG

dsc-0049-664x440.JPG

dsc-0050-664x440.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum