POLİSİ GÖRDÜ PARAYI YUTTU

POLİSİ GÖRDÜ PARAYI YUTTU

Samsun'da polisin takip ettiği şahıs, yakalanınca panikten sahte parayı yuttu.

A+A-

Edinilen bilgiye göre, 24 gün önce H.M.'ye, 16 gün önce O.K.'ye, 2 gün önce de R.D.'ye sahte 200'er lira veren bir kişi alışveriş yaptı. Kendilerine verilen 200'er liranın sahte olduğunu anlayan işyeri sahipleri polise şikayette bulundu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Polis, mağdurların resim teşhisinde şüphelinin sahte para suçundan kaydı bulunan A.K. (51) olduğunu tespit etti. A.K.'yı takibe alan polis, şahsı Samsun Büyükşehir Belediyesi önünde yakaladı. Polise yakalanınca panik içinde sahte parayı ağzına atıp yutan şahsın üzerinden 1 adet sahte 20 lira para ve olay yerine yakın bir yerde atılı vaziyette 5 adet 100 lira ve 5 adet 200 liralık banknot ele geçirildi. A.K. 20 lira olan sahte parayı yuttuğunu ileri sürerken, polis şahsın yuttuğu paranın 200 lira olması ihtimali üzerinde durdu. 


Yakalandığında polise direnen ve bir polis memurunun yaralanmasına sebep olduğu ileri sürülen A.K., midesindeki paranın tespiti için bugün Gazi Devlet Hastanesi'ne götürülerek röntgen filmi çekildi. Çekilen röntgen filminde paranın midede eridiği ortaya çıktı. A.K. hakkında sahte para suçundan kesinleşmiş 3 yıl 4 ay hapis cezası ile kamu hizmetlerinden men cezası da bulunduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.