POLİS KONTÖR İSTEMEZ

POLİS KONTÖR İSTEMEZ

Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, ilçede vatandaşların yoğun olduğu caddelerde "Polis, Lütfen Okuyalım" yazılı broşürler dağıttı.

A+A-

Broşürlerde; “Telefonunuza gelen çağrılarda ‘polisim, askerim, savcıyım’ diyenlere, ‘telefonunuz kopyalanarak terör örgütünü aranmışsınız’ diyenlere, ‘ödül kazandınız’ mesajı göndererek ödülünüzü almanız için sizden kontör ve para isteyenlere itibar etmeyiniz” uyarıları yer alıyor.
Broşürler ve stickerlar, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Murat Sarı ve polisler tarafından ilçe merkezinde çeşitli yerlere yapıştırıldı. Dolandırıcılık olaylarına dikkat etmek ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla yapılan çalışmalarla, son zamanlarda artan dolandırıcılığın önüne geçilmesi hedefleniyor.
Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Murat Sarı, 200 broşür yapıştırdıkları, amaçlarının vatandaşları bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Sarı, “ ‘Telefonunuzun sim kartının kopyalandığı, yüksek miktarda görüşmeler yapıldığı ve bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için kontör ve para göndermelerinin gerektiğini’ söyleyen kişilere inanmayınız. Sizin veya akrabalarınızın cep telefonu numaralarını, ‘sizin adınıza teröristler kullanıyor, çok konuşma yapılıyor, size yüklü miktarda fatura gelecek. Biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız. En yakın bayiye gidin, size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına kontör yükleyin, operasyon bittikten sonda biz size haber vereceğiz. Devlet masrafları size ödeyecek’ diyerek kontör ve para talep eden kişilere itibar etmeyiniz ve hemen güvenlik kuvvetlerine bildiriniz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.