Piyasalar Güne Nasıl Başladı

Piyasalar Güne Nasıl Başladı

Piyasalar Güne Nasıl Başladı

A+A-
Dolar kuru dün gelişen ülkelerde Hint rupisi ile başlayan olumlu fiyatlamayla düştü. 6.08 TL'ye kadar çıkan kur 6.01'lere indikten sonra 6.03'te dengelendi. Piyasalar yeni güne BDDK'nın valörlü döviz alım kararıyla uyanıyor. 21 Mayıs sabahı dolar/TL 6.0388, euro/TL ise 6.7453 seviyesinde
Dolar/TL dün rupi öncülüğünde yükselen gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel 6.08'den 6.05 altına gerilese de 6 direncini kıramadı. 
 
Hindistan'daki seçimlerde iktidar partisinin başında olan Başbakan Narendra Modi'nin önde olmasıyla Hint rupisi yüzde 1'in üzerinde yükselmişti.
 
Piyasalarda bir yandan YSK'nın henüz açıklanmayan ancak 200 sayfanın üzerinde olduğu belirtilen gerekçeli karar beklenirken, öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haberleri yanlışlayarak teslimatının erkene alınabileceğini belirttiği S-400 alımı sonrası ABD ile ilişkilerin seyri yakından izleniyor.
 
Analistler genel olarak piyasada volatilitenin düşük olduğunu ve gelişen ülkelerdeki olumlu havaya dikkat çekerken dün BDDK bir hamle yaparak gerçek kişilerin günlük 100 bin dolar ve üzeri döviz alımlarına 1 gün valör getirdi. Karar sonrası kurda anlamlı bir hareket olmadı.
 
21 Mayıs sabahı dolar/TL 6.03 etrafında dalgalanıyor. Euro 6.74, sterlin ise 7.69 TL'de.
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.