Pazar Yerine Gelen Atakumlular Mutlaka Önlem Almalı

Mimarsinan Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı’ndaki Koronavirüs salgını ile mücadele çalışmalarını inceleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, ilçe sakinlerine kişisel sağlık tedbirlerine dikkat etmeleri çağrısında bulundu.

A+A-

İnsanların gıda ihtiyacı olduğu için pazarların kurulmaya devam ettiğini belirten Deveci, “Pazar yerlerinde biz ne tür önlem alırsak alalım, yeterli değil. En önemli önlemi alacak olan vatandaşın kendisidir.” dedi.

Başkan Deveci, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Türk Kızılayı Atakum Şube Başkanı Asım Kurtoğlu ve Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı ile birlikte Mimarsinan Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı’nda alınan Koronavirüs salgını tedbirlerini inceledi. İnsanların gıda ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için pazar yerlerinin alınan önlemler eşliğinde açılmaya devam ettiğini belirten Başkan Deveci, “Pazara gelen vatandaşlar eldiven ve maske takacak. Kişisel ve fiziki mesafesini koruyacak. 1.5 metrenin altındaki yaklaşımları engelleyecek. Pazara gelen Atakumlunun kendisini koruması gerekiyor. Bu işin başka bir çözümü bulunmuyor. Biz tedbirleri alıyoruz, pazarcılar eldiven ve maske takıyor. Poşette satışı teşvik etmeye çalışıyoruz. Çöp torbaları, maskeler dağıtıyoruz. Tüm bunlar vatandaşı, ‘burası güvenli, beni burada sağlık tedbirim alınmış’ rahatlığına kavuşturmamalı” diye konuştu. 

Herkesin kendi sağlık tedbirlerini almak durumunda olduğunu kaydeden Deveci, “Bu süreçte pazar ziyaretlerinde daha çok dikkat edilmesi gerekiyor. İnsanların gıdaya ihtiyacı olduğu için pazarları engelleyemiyoruz. İnsanlar ihtiyaçlarını giderirken, önerilen sağlık koşullarına harfiyen uymalılar. Kimsenin şunları aklından çıkarmaması gerekiyor. Maske takılacak fakat iki üç saatte bir değiştirilecek. Eldiven takılacak. Fiziki ve sosyal mesafe korunacak. Buradan eve döndüğünde de eller bileklere kadar, yüz ise sabunla yıkanıp, dezenfekte edecek. Bu işin başka çözümü yok.” ifadelerini kullandı.

Pazar Yerine Gelen Atakumlular Mutlaka Önlem AlmalıPazar Yerine Gelen Atakumlular Mutlaka Önlem AlmalıPazar Yerine Gelen Atakumlular Mutlaka Önlem AlmalıPazar Yerine Gelen Atakumlular Mutlaka Önlem AlmalıPazar Yerine Gelen Atakumlular Mutlaka Önlem AlmalıPazar Yerine Gelen Atakumlular Mutlaka Önlem Almalı
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum