PARKTA LİSE ÖĞRENCİSİNİ VURAN ŞAHSA 10 YIL 10 AY HAPİS

PARKTA LİSE ÖĞRENCİSİNİ VURAN ŞAHSA 10 YIL 10 AY HAPİS

Samsun'un Canik ilçesindeki bir parkta lise öğrencisini tabancayla vurarak ağır yaralayan şahıs, yeniden yargılanınca yine 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Olay, Uludağ Mahallesi İskilip Sokak'taki parkta yaklaşık 2 yıl önce akşam saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Karşıyaka Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi Burak K. (17), parkta arkadaşları ile birlikte cep telefonundan müzik dinlerken, bir otomobil ile yanlarına yaklaşan Sinan Ö. (33) "Neden gürültü yapıyorsunuz?" diyerek silahla bir el ateş etti. 
Otomobilden tabancayla açılan ateş sonucu göğsünden ağır yaralanan Burak K., hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili tutuklanan Sinan Ö., yargılandığı Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçen yıl "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 10 yıl 10 ay, ruhsatsız silah suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay Ceza Dairesi ruhsatsız silah suçundan verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasını onadı, ancak "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan verilen kararı bozdu ve ceza verilirken yaralı kişinin yaşının 18'den küçük olmasını dikkate alınmasını ve cezanın yükseltilmesini istedi. 
Bugün yeniden hakim karşısına çıkan Sinan Ö., "Ben böyle bir olayı yaşadım. Alkollü olduğum için bütün bu olaylar oldu. Bu suçu bilerek işlemedim. Ahmaklık yaptım. Çok şükür ki, yaralı ölmedi. Bana bir fırsat verilmesini istiyorum. Çok pişmanım. Verilecek ceza önemli değil, ancak tahliyemi istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti Sinan Ö.'yü yine 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırarak tutuklu halinin devamına karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.