PAKUN’DAN DÜNYA UN GÜNÜ’NDE BİNLERCE İHTİYAÇ SAHİBİNE DESTEK

PAKUN’DAN DÜNYA UN GÜNÜ’NDE BİNLERCE İHTİYAÇ SAHİBİNE DESTEK

Türk un sanayisinin köklü ve lider markalarından Pakun, 20 Mart Dünya Un Günü'nü gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesiyle kutladı.

A+A-

Türk un sanayisinin köklü ve lider markalarından Pakun, 20 Mart Dünya Un Günü'nü gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesiyle kutladı. Şirket geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Bafra ve Çorlu’daki aşevlerine yaptığı un bağışı ile 5000 ihtiyaç sahibi aileye sıcak yemek ulaştırılmasına destek oldu. Marka aynı zamanda her iki ilçede de Ramazan kolileri için paketlik un bağışında bulundu.pakundan-dunya-un-gununde-binlerce-ihtiyac-sahibine-destek-1.jpg

51 yıllık deneyimiyle un sanayisinin köklü markalarından Pakun, 20 Mart Dünya Un Günü’nü anlamlı bir bağışla kutladı. Şirketin merkez fabrikasının bulunduğu Samsun/Bafra ile Tekirdağ/ Çorlu’daki aşevlerine gerçekleştiren un bağışı ile hazırlanan yemekler ihtiyaç sahibi 5000’den fazla aileye ulaştırılacak.

Bafra Aşevi’nde Pakun unlarıyla hazırlanan günlük 2000 adet ekmek ve pide Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahipleriyle buluşurken, Ramazan kolileri için bağışlanan 5kg’lık un paketleri de 1000 aileye ulaştırılacak. Günlük 2000 kişiyi ağırlayan iftar çadırlarında çıkan yemekler de yine Pakun unlarıyla yapılacak. Özenle hazırlanan sıcak yemekler ise günlük 800 ailenin evine teslim edilecek.bafra-asevi4.jpg

Şirket, ayrıca Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çorlu Aşevi’ni ziyaret ederek un bağışında bulundu. Modern ve tam donanıma sahip aşevinde Pakun unlarıyla yapılan yemekler her gün ihtiyaç sahibi 550 kişinin evlerine kadar teslim edilecek. Ramazan ayı dolayısıyla Çorlu’nun farklı mahallelerinde günlük 2500 kişiyi ağırlayan iftar çadırlarındaki yemekler de yine Pakun unlarıyla hazırlanacak.

Pakun bölge müdürleri ve çalışanları, Bafra ve Çorlu aşevi yetkilileriyle birlikte çalışarak ihtiyaç sahiplerine ulaşacak yemeklerin yapımına bizzat yardım etti. Yetkililer, kendi elleriyle hazırladıkları yemekleri ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar götürerek teslim etti.bafra-asevi1.jpg

Durgun: ‘’Un artık stratejik öneme sahip bir ürün’’

Türkiye’nin önde gelen un üretici ve ihracatçılarından Pakun markasının Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun ise, Dünya Un Günü özelinde yaptığı açıklamada unun stratejik önemine değindi. Beyaz altın olarak da bilinen unun binlerce yıldır toplumların sağlığının yanı sıra siyasi, ekonomik ve kültürel gelişimlerine de katkı yaptığını hatırlatan Durgun, ‘’ Dünya nüfusunun beslenmesinde kritik rol oynayan un sanayinin önemi, şüphesiz ki pandemiyle birlikte daha da iyi anlaşıldı. Pandemi sonrası yeni dünya düzeninde un, bir ihtiyaç olmaktan öte stratejik bir meta halinde geldi. Yeterli gıdaya sahip olmanın ekonomik ve siyasi bağımsızlığın teminatı olduğu anlaşıldı.

Hızla artan küresel nüfus, yaşanan savaşlar ve iklimsel zorluklar göz önüne alındığında, unun öneminin daha da artacağı ortada. Gelecekte petrol yerine su ve unu daha çok konuşuyor olacağız’ dedi.

Türkiye olarak; toplam 30 milyon tonluk üretim kapasitesiyle dünyada ilk sıralarda yer almamıza karşın, kapasitemizin sadece yüzde 50’sini kullandığımızı belirten Durgun, ‘’Türkiye mevcut kapasitesiyle üretim ve satışını kısa sürede 2 katına çıkarabilecek potansiyele sahip bir ülkedir. 51 yıldır un sanayisine hizmet veren köklü bir marka olarak hedefimiz Türk ununu dünyada en değerli marka haline getirerek ülkemize en iyi şekilde hizmet etmektir. Türk un sanayiine de bu konuda önemli görevler düşmektedir’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.