ÖZLENEN ÇANAKKALE RUHU

ÖZLENEN ÇANAKKALE RUHU

Bafra’da "Özlenen Çanakkale Ruhu" Adlı Oyun Sahnelendi 'Özlenen Çanakkale Ruhu' Bafralıları ağlattı

A+A-

Bafra ilçesinde,  İstanbul Dünya Sahnesi Tiyatro Topluluğu tarafından "Özlenen Çanakkale Ruhu" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.    


   Çanakkale Zaferi'nde verilen mücadeleyi ve bu zaferin önemini anlatmak maksadıyla, Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde İstanbul Dünya Sahnesi oyuncuları tarafından sahnelenen 'Özlenen Çanakkale Ruhu' adlı tiyatro oyunu seyircilere Çanakkale Zaferini bir daha yaşattı.    

     Tiyatro oyunu öncesi Bafra Karadeniz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (KEYDER),Başkanı Ercan Sırma yaptığı konuşmada, “Sivil toplum kuruluşları halkın sesi, gözü, kulağıdır. Bir niteliği, bir gönüllülüğü ve dayanışmayı temsil ederler.
 

Bilindiği üzere sivil toplum kuruluşları içinde yaşadığı unsurlarına çözümler arayan, toplumun sesine kulak verip onun sesi olmaya çalışan ve bu doğrultu da projeler üreten kuruluşlardır. Bu noktadan hareketle idari kurumlar sivil hareketleri her zaman iyi takip etmektedirler. KEYDER ailesi olarak faaliyet gösterdiğimiz alanlardan biride sosyal kültürel etkinliklerdir” dedi. 


   Bafra Karadeniz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (KEYDER),Başkanı Ercan Sırma’nın konuşmasından sonra ana sponsorlara davetli protokol tarafından plaket verildi.  


Bafra Karadeniz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (KEYDER) katkılarıyla, Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde sahnelenen ve Cengiz Demir'in yazıp yönettiği 2 perdelik oyun, Çanakkale savaşının geçtiği dönem ile günümüz arasında bir köprü kuruyor. Çanakkale savaşını kazandıran ruhu yeniden hatırlatan ve söz konusu savaşta yaşanan gerçek olaylardan esinlenerek kaleme alınan tiyatro oyununa Bafralılar yoğun ilgi gösterdi. Tiyatro oyununu izleyenler, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. 
     İstanbul Dünya Sahnesi, ‘Özlenen Çanakkale Ruhu’ adlı tiyatro oyunu ile insanların geçmişle el ele vererek, aynı ruh ve inanç halesi içinde yaşananları anlama adına bir adım atmayı amaçlıyor.       
    Bafra Karadeniz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KEYDER) tarafından organize edilen tiyatro oyunu; Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkan MHP eski Samsun Milletvekillerinden Ahmet Aydın, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çora, Samsun İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Alaçam ilçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Okul Müdürleri, Sendika Başkanları, siyasi parti temsilcileri, işadamları, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaşlar izledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.