ÖZGÜRLÜK İÇİN 10 MİLYON İMZA  KAMPANYASI

ÖZGÜRLÜK İÇİN 10 MİLYON İMZA KAMPANYASI

Memur-Sen Bafra İlçe Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Hamdi Yıldız, “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” adıyla kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

A+A-

İmza kampanyasına ilişkin açıklama yapan Memur-Sen Bafra İlçe Temsilcisi Hamdi Yıldız, Memur-Sen olarak temel hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların yanlarında olduklarını ve bu anlayışla “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyasını başlattıklarını belirtti. 
Yıldız, temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti. Savundukları değerlere ve ilkelere yönelik dayatmaların her zaman karşısında durduklarını kaydeden Yıldız, “Ülkenin hür ve eşit bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta, kadın-kadın eşitsizliğine neden olunmakta, özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmakta ve bu uygulamayla bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Yapılan, cinsiyet ayrımcılığıdır. Demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke olma konumunda olan Türkiye, bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır" dedi.
Kampanya sürecine de değinen Yıldız, başörtüsü yasağının kalkması taleplerini de içeren ve 30 günde toplayacakları imzaları, hayata geçirilmek üzere Başbakanlığa sunacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.