ÖZEL MEDİBAFRA HASTANESİ'NDEN DOĞANKAYA ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ'NE ANLAMLI ZİYARET

ÖZEL MEDİBAFRA HASTANESİ'NDEN DOĞANKAYA ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ'NE ANLAMLI ZİYARET

Özel Medi Bafra Hastanesi İşletme Müdürü Dr. Şafak Aygül ve Kurumsal Pazarlama Müdürü Sezgin ŞAHİN, Diş Teknisyeni Nafiz AK, Yönetici Asistanı Merve YILDIRIM Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti.

A+A-

Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Dursun Dündar " Nisan ayı, Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık Ayı olarak   belirlenmiştir..  Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.

Otizm çocuğun çevresi ile yeterli sosyal ilişkiler kuramaması, dil-iletişim alanında belirgin gelişimsel sorunlar göstermesi ve kalıplaşmış (takıntılı) davranış biçimlerine sahip olması ile betimlenir.

Dünyada her 68 çocuktan birisi otizmli doğuyor. Otizmin temel belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, gözlerin bir yere takılıp kalması, ismi söylendiğinde bakmamak, sözleri tekrarlamak, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar gözlenmektedir.
 “ dedi.

Özel Medibafra Hastanesi İşletme Müdürü Dr. Şafak  AYGÜL  şunları söyledi:

“’Otizim Farkındalık Ayı DOLAYISI İLE ‘’ DOĞANKAYA özel eğitim Uygulama merkezinde olan çocuklarımıza çeşitli hediyeler vererek otizmin farkındalığına katkı sağlamaya çalıştık. Otizmde bilinen tek çare, erken tanı ile yoğun özel eğitim'dir. Bu amaçla ‘’Otizm Farkındalık Ayında’’ Bafra’da otizmden etkilenmiş çocuklarımıza eğitim veren, her türlü etkinlikte yanlarında olmaktan mutlu olduğumuz  Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezimizi ziyaret ettik” dedi.

medibafradan-ziyaret-dognakaya2.jpg

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.