Özel gençler Havzanın gururu oldu

Özel gençler Havzanın gururu oldu

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Samsun okullar arası özel sporcular il birinciliği atletizm yarışmalarına katılan Havza Muzaffer Tahmaz

A+A-

Özel Eğitim Uygulama okulunun özel öğrencileri müsabakalarda 3 altın, 5 gümüş, 6 bronz olmak üzere toplamda 14 madalya kazanarak Havzanın gururu oldular.

Hafta sonu Samsun’da gerçekleştirilen il birinciliği müsabakalarına mental, down sendromlu ve otizim engel guruplarında yıldız ve gençler kategorisinde 15 özel öğrenci ile katılan Havza Muzaffer Tahmaz Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören özel öğrenciler 14 madalya almayı başardı.

Müsabakalarda azim ile mücadele eden Zeynep Serra Alp, Muhammet Yüksel, Sefa Kül, Elif Kurt, Aynur Özgül, Betül Baş, Gülsüm Ceylan, Mehtap Yıldız, Melike Başer, Doğan Tezcan, Muhammet Nur Derya, Tuana Köse, Engincan Danış, İbrahim Baş ee Murat Özgül tek tek tebrik eden Havza Muzaffer Tahmaz Özel Eğitim Merkezi  Okul Müdürü Oğuz Ertuğ; “Madalya kazanmak elbette önemlidir ancak madalyanın yanı sıra bu etkinliğin çocuklarımız üzerinde bırakmış olduğu duyuşsal ve bilişsel kazanımlara ise paha biçilemez.” Dedi.

Ertuğ; “Bedensel sosyal psikolojik alandaki yenilik ve gelişimde sportif faaliyetler özel öğrencilerimiz üzerinde çok fazla öneme sahiptir. Çoğu zaman engelli bireyler kısıtlı çevre imkânları içerisinde yaşamlarını sürdürmekte4ler. Günlük rutin fiziksel etkinlikleri yaparken dahi gere çevre gerekse engelinden dolayı kısıtlanma yaşamaktalar. Onlara sunulan bu tür spor müsabakaları ile her türlü fiziki egzersizleri yapma ve geliştirme fırsatı bulmaktalar. Böylece öğrencilerimiz onları öğrenmeden, keşfetmeden kendilerini tanımalarından ve yeteneklerini fark etmelerinden soyutlayan her türlü kısıtlı çevre koşullarından çıkarak, engellerini arkada bırakarak önce bir adımla başlayarak sonrasında koşar adımlarla özgürlüğe yol almaktalar.”dedi

Okul Müdürü Oğuz Ertuğ bu tur sportif faaliyetlerin özel öğrencilerin eğitiminde önemli yer tuttuğuna değinerek; “Özel öğrencilerimiz başarmanın tadına varmakta ve disiplin, amaca odaklana bilme, rekabet, özgüven gibi kazanımlar elde ederek ‘’ ben de varım başarabilirim!’’ diyebilmekteler. Toplum tarafından dışlanmışlık duygularını tam tersine toplum tarafından kabul edildiklerini hissetmekte ve neleri başarabileceklerini, yeteneklerini keşfetmekteler. Psikomotor açıdan fiziki yeterlilikleri ve dayanıklılıkları da gelişme gösterecektir. Kas ve kemik yapısındaki olası rahatsızlıkların önüne geçilmesi, kasların güçlenmesi, vücut koordinasyonu ve nefes kontrolünün sağlanabilmesi için büyük öneme sahiptir.nSpor ile özel öğrencilerimiz sosyal açıdan da gelişim göstermektedir. İletişim becerileri, iş birliği, paylaşım, dayanışma, hoşgörü kavramlarını yaşamın içinde uygulama ve öğrenme fırsatı yakalamaktalar.  Tüm engelli bireylere spor yapabilme fırsatı verilmeli, yarışma atmosferini her birinin yaşaması için olanaklar sağlanmalıdır. Kendilerini değerli birer birey olarak görerek engellerinin önlerinde engel olmadığını hissetmelerini sağlamak hepimizin görevidir. Hiçbir engel mutluluğa engel değildir. Tüm öğrencilerimi ve öğrencilerimize emek veren öğretmenlerimizi kutluyorum.” Dedi.

havzali--ozel-gencler-1.jpeghavzali--ozel-gencler-3.jpeghavzali--ozel-gencler-4.jpeghavzali--ozel-gencler-5.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.