Özel Bafra Özgüven Psikoteknik Değerlendirme Merkezi Bafra’da açıldı!

Yük, eşya ve yolcu taşımacılığı yapan tüm ticari araç sürücüleri ile ehliyetine el konulanlar için zorunluluk olan ‘psikoteknik belgesi’ hizmetinin sunulacağı Özel Bafra Özgüven Psikoteknik Değerlendirme Merkezi, Bafra’da açıldı.

A+A-

Bafra Alaçam Caddesi’nde hizmete başlayan Özel Bafra Özgüven Psikoteknik Değerlendirme Merkezi, insan unsurundan kaynaklı olarak meydana gelen trafik kazalarını en aza düşürmek, sürücünün trafiğe çıktığı andan itibaren hafıza, hız kontrolü ve öfke kontrolsüzlüğü gibi davranış ve tepkileri ölçmek için uygulanıyor. Psikoteknik testinin, tüm ticari araç sürücülerine zorunlu hale geldiğini vurgulayan Psikoteknik Değerlendirme Merkez Yetkilisi Psk. Çağla Doyak, psikoteknik belgesinin alınmadığı zaman hem sürücünün hem de işletme sahibinin cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını belirtti. 

ozel-bafra-ozguven-7.jpg

PSİKOTEKNİK BELGESİNİ KİMLER ALABİLİR?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs, taksi ve şirket aracı gibi ticari araç şoförlerin karayolları taşıma yönetmeliği 36. maddesince psikoteknik belge alması zorunludur. 

ozel-bafra-ozguven-5.jpg

“MERKEZİMİZE BAŞVURAN SÜRÜCÜLER 1 SAAT İÇİNDE BELGESİNİ ALABİLİR”

Merkezine başvuran sürücülere 1-1.5 saatlik testin ardından psikoteknik belgesi verildiğini anlatan Doyak, “Psikoteknik değerlendirme raporu; sürücülerin sahip oldukları, güvenli araç kullanmalarını sağlayan zihinsel ve psikomotor yetenek düzeylerinin psikolog ve simülatör eşliğinde minimum 1-1.5 saat süre ile değerlendirildikten sonra verilen bir rapordur. Yük, eşya ve yolcu taşımacılığı yapan tüm ticari araç sürücüleri psikoteknik raporu almakla yükümlüdür. Ticari araç kullanan şoförlerin aldığı psikoteknik raporunun 5 yıl süresi vardır. Süre dolduktan sonra psikoteknik raporunu tekrar almaları gerekmektedir. Alkol, ceza puanı ya da hız sebebi ile ehliyetine el konulmuş araç sürücüleri, ceza süresi bitiminde psikoteknik muayeneden geçmekle yükümlüdür. Yasal olarak sorun yaşamamak için fotoğraflı test görüntüsüyle rapor düzenlenmesi gerekmektedir. Psikoteknik raporunu, psikolojik değerlendirmenin sonunda 1 saat içinde veriyoruz. Ticari araç kullananlar sürücülerin, psikoteknik raporu alabilmesi için ehliyet fotokopisi ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile merkezimize başvurmaları gerekiyor. Ehliyet iadesine dönük psikoteknik raporu almak için ise; nüfus cüzdanı fotokopisi, ceza tutanağı aslı ve fotokopisi getirilmesi şartı var” ifadelerini kullandı.

ozel-bafra-ozguven-9.jpg

PSİKOTEKNİK BELGESİ OLMAYAN SÜRÜCÜLER DİKKAT!

Psikoteknik belgesi olmayan sürücülere 1180 lira cezai işlem uygulanacağı gibi, araç kullanmalarına da izin verilmeyecek!

ozel-bafra-ozguven-1.jpg

ÖZEL BAFRA ÖZGÜVEN PSİKOTEKNİK MERKEZİ

Psk. Çağla DOYAK

İrtibat No: 0362 543 33 68 – 0544 380 76 28

Adres: Hacınabi Mah. Alaçam Cad. Uyar İşhanı No: 3 Kat: 2 
    (Akbank Yanı Pembe Mavi Üst Katı) Bafra/SAMSUN

ozel-bafra-ozguven-2.jpgozel-bafra-ozguven-8.jpgcagla-doyak.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.