Özbalcı'dan Eleştirilere Cevap

Özbalcı'dan Eleştirilere Cevap

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, son zamanlarda sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilere açıklık getirmek ve ilçeye kazandırılan hizmetlerle ilgili değerlendirme yapmak için basına demeç verdi.

A+A-

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı görevine gelen Selim Özbalcı, seçildiği günden bu güne kadar Ladik’te birçok ilke imza attı. Şehrin temel sorunlarını büyük bir ölçüde çözmeyi başaran Özbalcı, altyapıyı yenileyerek, üstyapı ve peyzaj çalışmalarıyla her sokağı estetik bir görünüme kavuşturdu. Çalışmalarına ara vermeden devam eden Özbalcı, eleştirilere de cevap verdi.

ÖZBALCI, “ALTYAPI OLMADAN YAPILAN HİZMETLER, HİÇBİR ANLAM İFADE ETMEZ”

Yapılan tüm çalışmaların sil baştan yenilenerek yapıldığını ve hali hazırda sağlam, çalışan hiçbir hizmete dokunulmadığını söyleyen Başkan Özbalcı, demecinde şu ifadelere yer verdi: “Şehrimizde altyapının durumunu bilmeyen ve görmeyen yoktur. Biz göreve geldiğimizde önceliğimizi Ladik’in iç organlarına yani altyapısına verdik. Büyük bir sorun teşkil eden altyapıyı tamamen yenilmek adına tabiri caizse köstebek gibi yer altında çalışmalarımızı yerine getirdik. Neler mi yaptık ? Diğer kurumlarımızla işbirliği içerisinde 6 kalemde çalışma yürüterek; kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu, doğalgaz, elektrik ve telefon hatlarını tamamen yeniledik. Ortada bir hasta vardı ve biz bunu sağlıklı bir şekilde ayağa kaldırmak adına her şeyi yerine getirdik. Bu hizmetler için verdiğimiz mücadele de çabası… Şehrin çevre düzenlemesi ne kadar iyi olursa olsun, altyapı olmadan yapılan hizmetler hiçbir anlam ifade etmiyor. Seçim öncesi konuşmalarımızda su ile ilgili tüm sıkıntıların giderileceğini ve asbestli kanserojen madde içeren su borularının değiştirileceğini söylemiştik. Biz halkımızın sağlığını düşünerek önce içme suyu hattını yeniledik. Daha sonra diğer altyapı çalışmalarına ağırlık verdik. İlk önce altyapı bitecek, sonra yollarımız yapılacak dedim. Bu konu da ne kadar direttiğimi tüm Ladikliler biliyor. Artık üstyapı çalışmalarımızdayız… Şehrimizin her sokağını nakış gibi işliyoruz. Bu konuda kıymetli hemşerilerimden biraz sabır rica ediyorum. 2014 yılından bu yana nelerin değiştiğini hepimiz görüyoruz. Tozlu, topraklı yollardan sonra asfaltta araçlarımızı kullanıyoruz, beton ve parke taşlı yollardan geçiyoruz, temiz ve geniş kaldırımlardan yürüyoruz. Bu zamana kadar Ladik’te 300 bin m² yol çalışması yaptık. Hedefimiz tabi ki tüm sokaklarımız. 2018 yılı çalışma planımızı da bu doğrultu da yaptık.” dedi.

ÖZBALCI, “BİZİM İÇİN HER MAHALLE, HER SOKAK AYNI”

Kısıtlı imkânlarla kırsal mahallelere de hizmet götürdüklerini söyleyen Başkan Özbalcı: “Biz şehir merkezimizde bu çalışmaları yürütürken Büyükşehir Yasası ile yeni mahalle olan 56 köyümüze de hizmetler götürdük. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde hareket ederek kırsal mahallelerimizdeki öncelikli yapılması gereken çalışmaları yerine getirdik. Yeni yasa ile tüm gelir kaynaklarımız Büyükşehir Belediyesine geçti. Kısıtlı imkânlarla hatta imkânsızlar içerisinde vatandaşımızın sesine kulak verip, bazen çalışma alanımızda dahi

olmayan yerlere hizmet götürdük. Muhtarlarımızın taleplerini dikkate alarak, gücümüzün yettiği kadar yapılması ve düzelmesi gereken yolları yaptık. Tüm mahallerimize çöp konteynerleri yapıp, 2 yıldır çöplerini topluyoruz. İş makinalarıyla çalışma yapılması gereken yerlere kadememizdeki tüm imkânları seferber ettik. Yavrularımız için oyun parkları yaptık ve halen devam ediyoruz. Projemizi daha tamamlamadık. Gönül ister ki; tüm sokaklarımız ve mahallelerimiz istediğimiz gibi olsun. Ama gücümüzün yettiği kadarını elimizden geldiğince yerine getirdik. Ladik ilçe merkezinde altyapı çalışmalarını bitirip, üstyapı çalışmalarını bitirmeden hiçbir köyümüzün ara sokaklarında yol çalışmaları yapamayız. Birini yapmaya kalksak diğer köylerimize yetişmemiz mümkün değil. Adaletli bir şekilde, Allah nasip ederse tüm mahallelerimizde belli mesafeler belirleyerek çalışmalar yapılacaktır. Yüzyılların sıkıntısı bir anda bitmez. Sabırlı olmaya ihtiyacımız var. Büyükşehirlerde yaşamaya alışmış kardeşlerimiz hemen aynı konforu köylerde görmek istiyor. Tabi ki istemek hakkı ama zaman ve imkân meselesi olduğunu düşünmek ve vicdanlı olmak gerekir. Bizim elimizde sihirli değnek yok. Aynı anda yeni oluşan mahallelerimizi şehir merkezleri konforuna getirmek mümkün değil. İnsan evladını ayırabilir mi ? Bizim için her mahalle, her sokak aynı. İlçeme hizmet alabilmek için Ankara, Samsun yollarında gidip, geldiğimiz malumunuz. Ladik için bürokratlarımızın sürekli kapılarını çalıp, isteklerimizin bir kısmını bir nebzede olsun yerine getirdik. Yılmadan hala devam ediyoruz. Allah’ın izniyle Ladik tüm ilçelerimize örnek teşkil edecek bir şehir olacak. İlçemiz her şeyin en güzelini ve en değerlisini hak ediyor. Bir abiniz olarak, kardeşiniz olarak, evladınız olarak sizlere söz veriyorum. Benim tam olarak arzuladığım düzenli bir alt yapıyla birlikte geniş kaldırımlar, temiz ve düzgün yollar, aydınlatmasıyla peyzajıyla turizme katkı sunacak güzel bir şehir kimliğine bürüneceğiz. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.