ÖZAT: “Her maç 6 puan değerinde”

ÖZAT: “Her maç 6 puan değerinde”

Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, “Rakip olarak gördüğünüz takımlarla oynadığınız her maç, 3 değil 6 puan değerinde” dedi.

A+A-

Samsunpor Teknik Direktörü Ümit Özat, hafta sonunda oynanacak Göztepe maçı hazırlıkları kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
İdman sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özat, Göztepe’nin ligde istediği yerde olmadığı konusunun doğru olmadığını belirterek, “Baktığınız zaman daha ligin 3’te 1’i bitmiş durumda. Play-off ile arasında 3 puan, birinciyle aralarında 7 puan var. Onlar iddialarını sürdürmek için kazanmak zorundalar. Biz de arayı açmak istiyoruz. Onun için kazanmak zorundayız. Kazanamıyorsak da kaybetmemek istiyoruz. Bu ligde içeride ve dışarıda alınan her puanın değerini biliyoruz. Nitekim tek yenilgimiz olan Alanyaspor maçından bile 1 puan almış olsaydık, bugün biz 23 puanda olacaktık. Onlar 16 puanda olacaktı. Aramızda 7 puan olacaktı. Özellikle rakip olarak gördüğünüz takımlarla oynadığınız her maç, 3 değil 6 puan değerinde. O maçları iyi değerlendirmek lazım. Hazırlıklarımız devam ediyor. Az bir süre kaldı. Sakat oyuncularımız da geldi. Takımımız tam hazır diyebiliriz. İnşallah Göztepe maçına sağ salim gidip, oradan istediğimiz sonuçla ayrılacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“BU LİGİN EN DÜŞÜK BÜTÇELİ KADROSUYUZ”
Sakatların iyileşmesiyle birlikte, futbolcu alternatiflerinin çoğaldığı sorusu hakkında açıklamalarda bulunan Özat, “Bu takımla antrenmana çıkan her oyuncu benim için değerlidir. Oynayabilir durumdadır. Şunu anlamakta güçlük çekiyorum; biz bugüne kadar hiç bahane sunmadık. Alternatifler olmadan bu takım 22 puan aldı. Neyi konuşuyoruz ki? Bu takımın alternatifi de gelse alternatifi de gelmese bu ligin en düşük bütçeli kadrosuyuz. Bugün baktığınız zaman bizim altımızdaki sıralarda bulunan her takımın bizden 3-4 kat daha fazla değeri var. Buna rağmen biz hala gözümüzü bir yere diktik. O hedefe de gideceğiz. Biz bu yola baş koyduk” şeklinde konuştu.

ÖZAT’TAN TRANSFER HABERLERİ İÇİN GAZETECİLERE SİTEM
Basında çıkan transfer haberlerinin oyuncuları yıprattığını belirten kırmızı-beyazlı takımın teknik patronu Özat, “Ben de 3 yıl medyanın içinde bulundum. Ben size asla böyle bir saygısızlık yapmam. Hangi haberi yapacağınız sizin tercihinizdir. Bakıyorum şöyle, bazı futbolcu isimleri geçiyor. Arkadaşlar, ben yönetime hiçbir futbolcuyla ilgili rapor vermedim. Ne kaleci Aykut ile ilgili verdim ne M’Billa ile ilgili verdim ne de başka bir futbolcuyla ilgili tek bir şey söyledim. Bana da gelen bir şey yok. Siz gazetecisiniz, bu haberleri yapacaksınız ama burada bu sıkıntıları çeken futbolculara haksızlık. Benim şu anda yazılan hiçbir transferden haberim yok. Böyle bir şey olursa gerçekten önce size söylerim. Bilinmesini isterim. Sezon başında göreve geldiğimde elime bir kadro verdiler. Devre arası içinde elbette ki isteklerimiz olacak. Ama daha o konuyu konuşacak duruma daha gelmedik. Gerek maddi gerekse manevi olarak kulübün ne şartlarda olduğunu sizlerde biliyorsunuz. Olmayan bir şeyleri yazıp da zaten sıkıntıda olan, hata yapan oyuncularımızı tedirgin etmenin bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

ANTRENMANDAN NOTLAR
PTT 1. Lig’in lider takımı Samsunspor, Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Göztepe maçı hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Milli maç arasını Merzifonspor ile yaptığı hazırlık maçı ile değerlendiren kırmızı-beyazlılar, bugünü yaptığı tek idmanla geçirdi. Sakat futbolculardan Canberk, Fatih, Mehmet Çakır, İvanov ve Ofoedu’nun da iyileşerek takımla beraber antrenmana katılmasıyla beraber Samsunspor’da eksik futbolcu kalmadı. Düz koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman, 5’e 2 top kapma çalışması ile devam etti. Teknik direktör Ümit Özat, top kapma çalışmasının ardından takımı ikiye bölerek çalışmalarına öyle devam etti. Bir takıma yarı sahada kalesiz maç yaptıran Özat, diğer gruba ayırdığı futbolculara ise her iki ayakla şut çalıştırdı.
Kırmızı-beyazlı ekip Pazar günü oynayacağı Göztepe maçı hazırlıklarına yarın Nuri Asan Tesisleri’nde yaptığı çalışma ile devam edecek.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.