Ovamız Selden Ciddi Zarar Görmüştür

Ovamız Selden Ciddi Zarar Görmüştür

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Durgun yaptığı basın açıklamasında ilçemize yağan aşırı yağışlar sebebi il Ovamız ciddi zarar görmüştür”dedi.

A+A-

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Durgun aşırı yağan yağışlar sebebi ile halkımızın ve çiftçimizin zarar gördüğünü belirterek “ilçemizde ve bölgemizde yaşadığımız şiddetli yağış maalesef sel felaketine dönüşmüştür.

Başkan Durgun “Temmuz ayında başlayan ve aralıklarla sağanak şeklinde yağan yağmurlar sonucunda ilimizde metrekareye 50 kg yağış almıştır. Aşırı yağışlar ciddi hasarlar ve sel felaketlerine yol açmıştır. İlçemizde de yağan bu yağmurlar sonucu ekili arazilerimizde bulunan buğday, çeltik, mısır, tütün, kavun, karpuz, biber, domates ve diğer ürünlerde ciddi zararlar oluşmuş, çiftçilerimizin mahsulleri ve arazileri resmen telef olmuştur.

Tarım memleketi olan Bafra Ovasında yağan aşırı yağışlar ile geçimini sebze üretimi yaparak satacağı tarım ürünlerine bağlayan üreticilerimizin durumunun vahim olduğu da ortadadır.

Bu sebep ile Devletimizin acilen ilçemizi Afet bölgesi olarak ilan etmesi ve çiftçilerimizin borçlarını en az 1 yıl ertelemesini ve bölgemizin yararlarını bir an evvel sarılmasını temenni ediyoruz.

Selden zarar gören tüm üreticilerimize ve aynı şekilde zarar gören bölgemizdeki tüm il ve ilçelere geçmiş olsun derken, selden mağdur olan vatandaşlarımızın bu zararlarını acil olarak giderilmesini temenni eder,bir daha böyle bir felaketin yaşanmamasını içinde bulunduğumuz Ramazan ayının hürmetine yüce Allah’tan dilerim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.