OTİZME ÜST DÜZEY DESTEK İMKAN ENGELİ AŞAR

OTİZME ÜST DÜZEY DESTEK İMKAN ENGELİ AŞAR

‘’Nisan Ayı Otizim Farkındalık Ayı’’ olması nedeni ile öğrencileri otizimden etkilenmiş çocuklardan oluşan Doğankaya Özel Eğitim Merkezi (Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi) bazı etkinliklerde bulundu.

A+A-

 14 Nisanda  ‘’Otizim Farkındalığı Etkinlik Programı’’ başlığı  altında düzenlenen etkinliklerde hayatın her alanında otizimden etkilenmiş çocuklarımıza fırsat verildiğinde ne kadar başarılı olabileceklerini göstermiş oldular.Katılımcılar okulun segisini ve etkinliklerini beğeni ile takip ettiler .

         Merkezin Müdürü Dursun DÜNDAR yaptığı konuşmada : Her ne kadar bir farkıdalık vesilesi  ile bir araya gelmiş olsakta hangi adla anılıyor olursa olsun her çocuk öncelikle çocuktur.Korunmaya, sevilmeye, ilgilenilmeye muhtaçtır.

         Dünyadaki tüm otizmle ilgili eğitim veren kurumların aksine, kurumumuz var olan karakteri ile öğrencisini bir birey olarak kabul eder.Öğrencisinin  ihtiyacı olan ‘’ yaşama tutunma becerisini’’ de onu iterek değil onunla beraber yol alarak hedefe ulaşmaya çalışır.

         Sportif başarılarımız, projelerimiz, okul düzenlemelerimiz,aşağıdaki sergimiz ve birazdan izleyeceğiniz etkinliğimiz bu yolda sadece bir çakıl taşıdır.

          Bunu canı gönülden ifade ediyorum ki: Asıl başarımız çocuklarından sevgisini eksik etmeyen siz velilerimiz ve onları kocaman yürekleri ile her sabah kapıda güler yüzle karşılayan genç öğretmenlerimizdir.

          Emanetiniz emin ellerdedir. Dedi

          Konu ile ilgili görüşlerine baş vurduğumuz DÜNDAR: Gerek öğrencilerimizin başarılı çalışmaları  gerekse alanın uzmanları ve devlet erkanının katılımıyla çook güzel bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdik. Otizmin farkında olan ve daima bizi destekleyen Bafra Belediyemiz Adına Başkan Yardımcısı Sayın İsmail KURT'A İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet DEĞİRMENCİ’YE İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Ali KATİPOĞLU Ve Şube Müdürümüz Süleyman ERTÜRK’E Bafra Eğitim Birsen Sendikası Başkanı Hamdi YILDIZ'A Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Sayın Hasan İRER 'E ve müdür arkadaşlarıma rehabilitasyon merkezi kurucu müdür ve öğretmenlerine öğretmen ve velilerimize teşekkürü bir borç bilirim.Dedi.

         Bafra Doğankaya Mahallesinde kurulu bulunan merkez bir devlet kurumudur.Otizim alanında uzmanlaşmış 30 eğitimcisi kendi bünyesindeki sera ve hayvanat bahcesi ve diğer uygulama alnları ile dikkat çekmektedir.

        Sportif başarılarıyla adından sıkca söz ettiren okul uyguladığı projelerlede sık sık gündeme gelmektedir.

Otizm üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan bir rahatsızlıktır.

bafra-otistik-cocuklar-egitim-merkezi.JPGbafra-otistik-cocuklar-egitim-merkezi-001.JPGbafra-otistik-cocuklar-egitim-merkezi-002.JPGbafra-otistik-cocuklar-egitim-merkezi-003.JPGbafra-otistik-cocuklar-egitim-merkezi-004.JPGbafra-otistik-cocuklar-egitim-merkezi-005.JPGbafra-otistik-cocuklar-egitim-merkezi-006.JPGbafra-otistik-cocuklar-egitim-merkezi-007.JPGbafra-otistik-cocuklar-egitim-merkezi-008.JPGbafra-otistik-cocuklar-egitim-merkezi-009.JPG

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.