OTİZME TARIMSAL FARKINDALIK

OTİZME TARIMSAL FARKINDALIK

Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Yakakent İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Görevli Ziraat Mühendisi Bayram Erdoğan önderliğinde İstiridye Mantarı yetiştiriciliği konusunda uygulama yaptı.

A+A-

 Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi mantarın yolculuğu projesi kapsamında kavak ağaçlarına istiridye ekimi yapıldı Doğankaya Köyünden vatandaşlarımızın da katıldığı ekim sırasında çocuklar büyük keyif aldılar.

Ziraat Mühendisi Bayram Erdoğan: Görevli bulunduğum Yakakent İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Otizm Farkındalık Ayı Etkinliği olarak çocuklarımızla istiridye mantarının farklı uygulamalarından olan kütük üzerinde yetiştirme çalışması ve uygulaması yaptık. Engellerin üreterek aşılmasına katkı sunmaya çalıştık dedi.

Proje uygulayıcısı Kerim DURSUN: Öğrencilerimizi üretici kılmak kurumumuzun en önemli hedeflerindendir. Bu amaçla geçen yıllardan beri devam ettirdiğimiz istiridye mantarı üretimini samanda, kütükte yaptık köylümüze de dağıttık. Bizlere destek veren Yakakent İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne de bu vesile ile teşekkür ederim. Dedi.

otizme-tarimsal-farkindalik-2.jpgotizme-tarimsal-farkindalik2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.