Otistik çocuklar başarılarını Kaymakam Arslan’la paylaştılar

Otistik çocuklar başarılarını Kaymakam Arslan’la paylaştılar

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Şampiyon Öğrencileri ve Okul Aile Birliği Üyeleri ile bu alanda hizmet veren Bafra Özel Çocuklar Eğitim Ve Spor Kulübü Derneği ‘Otizm Farkındalık Ayı Münasebetiyle‘’ kendilerine bu yolda destek olanları ziyaret ettiler.

A+A-

Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi Kaymakamımız Sayın Halis Arslan’ı makamında ziyaret etti. Okul idarecileri ile bir süre sohbet eden Kaymakam Arslan, daha sonra  okulun Beden Eğitimi öğretmeni Emrah Çakır öğrencilerin sportif faaliyetleri hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Masa Tenisinde Karadeniz Bölge birincisi olduk. Atletizmde de öyle. Bu ayın 28’inde Masa Tenisinde Türkiye Finallerine gidiyoruz. Mayıs ayı içerisinde atletizm finallerine gideceğiz. Bizim hedefimiz birincilik almak, derecelerimiz iyi. Eğer derece alırsak yurt dışında da temsil hakkımız olacak. Yeni açılan bir kulübüz, yüzme eğitimlerimiz devam ediyor. Hızla tüm eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Bunun dışında okulumuz da 25 öğrenci haftada 2 gün yarı olimpik yüzme havuzuna kursa katılıyorlar. Cumartesi ve Pazar günleri ise Kapalı spor salonunda Basketbol, masa tenisi çalışmaları yapılıyor. Okulda bocce ve bowling takımları kuruldu ve çalışmalar devam ediyor. 10 öğrencinin katılımıyla bisiklet kursu kurma çalışmalar devam ediyor” dedi.  Okulun dernek başkanı açıklamada bulunarak, Çocuklarımızın eğitim olanakları açısından şanslı olduğunu düşünüyoruz. Okulumuzun imkânları ve Bafra’mızın büyüklerinin ön açmasıyla spordan müziğe birçok alanda ciddi mesafe kaydettik. Emeği geçenlere teşekkür için şimdi buradayız. Otizmi anlamak aslında çocuklarımızla ilgili gelecekte yaşanması muhtemel birçok sorunu önceden planlamak demektir. Otizm şu an onunla yaşayanlardan çok, yaşaması muhtemel olanların sorunudur, yani bir ülke meselesidir. Okul olarak, öğretmen ve velilerimizce kurulan derneğimiz sayesinde sağlam bir yapıya kavuştuk. Bu yapının bu sene her alanda başarıyla yürüttüğü çalışmalarını daha da geliştirerek sürdüreceğine inancımız tamdır. Başkanım okulun bugünlere gelmesinde çok büyük destekleriniz var. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır“ dedi.  Bu desteklere teşekkür etmek adına Kaymakam Arslan’a anı olarak Okul Aile Birliği adına Nasriye Burç ve Rafet Gürses tarafından plaket ve belge takdim edildi. Kaymakam Arslan, okul öğrencilerinin aldığı başarıların kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek şunları söyledi: “Burada okul yöneticilerimiz, eğitimci arkadaşlarımız ve velilerimiz hep birlikte el ele vererek güzel bir aktiviteye imza atmışlar Okula başarı getirmişler bizleri bu fazlasıyla mutlu etti. Sağ olsunlar bizleri de onurlandırdılar. Hepinize teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Bu okul farkındalığı yaratmıştır. Bu okul herkesin farkında, yakın zamanda Türkiye farkında olacak. Spor dallarından basketbol, yüzme, masa tenisi, bocce ve bisiklet, at biniciliği, müzik ve tarım farklı olan her şeyi yaratıyoruz. Özellikle bu çocuklarımızı yakından ilgilendirecek ve kendi benliklerini kazanacakları bir sürpriz yaparak 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramında hepimiz göreceğiz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Ülkemizin geleceği olan bu öğrencilerimize ne kadar el uzatsak azdır. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman yanınızdayım” dedi.

Bafra’da Doğankaya Özel Eğitim Merkezi adıyla, sadece otizmden etkilenmiş çocuklara hizmet verildiğini belirten okul yetkilileri, konuşmalarında Otizm’e de değinerek vatandaşlar için şu bilgilere yer verdiler. “Otizm, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğudur. Otizmli çocuklar çevrelerindeki dünyayı algılamakta ortak bir zorluk çekerler. Çevre kirliliğinden, genetiği bozulmuş gıdaya kadar birçok etmen nedenleri arasında sayılıyor. Teknolojinin tetiklemesiyle hızla yayıldığı ve birçok çocuğumuzu etkilediği görülüyor. Otizmli bir çocuk, başkalarına karşı ilgisizdir. Göz temasından kaçınır. Başkaları ile kendiliğinden iletişim kurmaz. İsteklerini bir yetişkinin ellerini kullanarak belirtir. Diğer çocuklarla oynamaz. Sürekli bir konu üzerinde konuşur. Sebepsiz şekilde ağlar, güler ve sebepsiz davranışlarda bulunur. Anlamsız sözleri üst üste tekrarlar. Nesneleri tutup sürekli döndürmekten hoşlanır. Değişikliklerden hoşlanmaz. Yaratıcılık gerektiren oyunları oynayamaz. Bu belirtilerle ilgili şikâyetleriniz de kurumu ziyaret edebilirsiniz.”manset-002.jpgicerikkk-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.