Otel Halısı ve Duvardan Duvara Halı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Otel Halısı ve Duvardan Duvara Halı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Otel halısı parça veya halıfleks olarak tabir edilen duvardan duvara halı şeklinde seçilebilir.

A+A-

Otel halısı parça veya halıfleks olarak tabir edilen duvardan duvara halı şeklinde seçilebilir. Önemli olan otelin konsepti ve bulunduğu konumdur. Yazlık otel konseptleri için parça olarak tercih edilen halılar diğer konseptler için duvardan duvara olarak tercih edilebilir. Tamamen otelin konseptine ve dekorasyon tarzına göre halı seçimi belirlenmektedir.

Otel Konseptine Göre Halı Seçimi

Otel konseptine göre halı seçimi yapmak için öncelikle otelin bir mimar tarafından projelendirilmesi gerekmektedir. Onaylanan projede, mobilyalar, otel halısı, perde gibi büyük eşyalar belirlenmeli ve diğer küçük detaylarda bunlarla bir bütün içerisinde olmalıdır.

Oteller farklı konseptlere sahip olduğu için halı seçimi de bu konsepte göre seçilmelidir. Genellikle tatil köylerinde parça halı kullanılmaktadır. İş gibi alanlarda misafir ağırlayan otellerde ise daha çok duvardan duvara halılar tercih edilmektedir.

Otel Halısı ve Duvardan Duvara Halı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Otel Halısı Fiyatları

Otel halısı fiyatları diğer halılara göre farklılık göstermektedir. Bazı değişkenler halıların fiyatını etkiler, teknik özellikler halıların fiyatını etkileyen ilk değişkendir. Halıda kullanılan iplik, halının tabanı ve dokuma sıklığı fiyatları etkilemektedir. Yine dokuma tekniği ve kullanılan makine, nakliye ve uygulama gibi masraflar da fiyatı etkileyen diğer değişkenlerdir. Otel halısı almadan önce bir uzmandan yardım almakta fayda vardır. Nurteks gibi Türkiye’nin öncü halı üreticileri bu konuda size gereken desteği sağlayacaktır. Bir uzmanla görüşüyor olmak halı hakkında teknik ve diğer detaylara da hakim olmanıza vesile olur.

Duvardan Duvara Halının Avantajları

 Duvardan duvara halının avantajları oldukça fazladır. İster evde ister otelde kullanılsın aynı avantajları koruyan duvardan duvara halının avantajları arasında:

Ses yalıtımı: Ses yalıtımına destek olan duvardan duvara halılar zeminin 2. Katı gibi olmaktadır.

Isı Yalıtımı: Isı yalıtımına olanak sağlayan duvardan duvara halılar misafirlerin çıplak ayaklara yere bastığı zaman rahatsızlık hissinin önüne geçer.

Çocuk güvenliği: Evde çocukları olan ebeveynler içinde oldukça sağlıklıdır. Evde çocuk sahibi olanlar çocuğun ilk yürüme döneminde düşmelerden kaynaklanacak yaralanma riskini önemser. Bu sebeple çocuk güvenliğine de yardımcı olur.

Otel Halısı Nasıl Seçilmelidir?

Otel halısı seçimi yaparken otel halısı fiyatları belirleyici kriter olmamalıdır. Otelin koridorları gibi daha yüksek trafikli alanlar için seçilecek halının daha sık dokunmuş olması ve taban yüksekliğinin olması önemlidir. Otel odaları içinde kullanım sıklığına göre seçim yapmak önemlidir. Uzun vadede halıları kullanmak için müthiş önemlidir.

Otel halısı konsepte uygun seçilmelidir. Konsepte uygun seçilen halılar, otel odalarını ve ortak kullanım alanlarını olduğundan daha şık göstermeye yardımcı olacaktır. Alanda derinlik yaratmak, lüksü simgelemek için renklerden daha çok destek alınmasına yardımcı olur.

Otel Halısı Fiyatları Neye Göre Değişir?

Otel halısı fiyatları için belirleyici olan ilk etmen halıda kullanılan iplik türü ve dokuma sıklığıdır. Yine taban bezi, nakliye ve uygulama gibi değişkenler de fiyatı etkilemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.