Osman Genç, 'Sektörel Magazin' in Konuğu Oldu

Osman Genç, 'Sektörel Magazin' in Konuğu Oldu

29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla, Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, Barış fm'in canlı yayın konuğu oldu.

A+A-

29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla, Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, Barış fm'in canlı yayın konuğu oldu. Her cumartesi 11.00-13.00 saatleri arasında, Gülten Sezgin'in hazırlayıp sunduğu 'Sektörel Magazin' e konuk olan, Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, dünden bugüne kızılayı anlattı.

2009 yılında atamayla göreve getirilen başkan Genç, ''Göreve geldiğimden bu yana, ekibimizle birlikte kızılay için ciddi fedakarlıklar yapıp yol aldık. Bu iş gönüllülük esasına dayanılarak yapılan bir iştir.Yeri gelir işinizden, yeri gelir ailenizden fedakarlık yaparsınız. Gülen ve mutlu olan yüzleri gördüğünüzde bütün dertleri unutursunuz. Kızılay demek sadece kan vermek , ya da kan toplamak demek değildir. Kızılay demek; kan bağışı, kök hücre bağışı, organ bağışı, yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını giderebilmek demektir. En önemlisi ihtiyaç sahibi gençlerimizin mağduriyetlerini onlara hissettirmeden giderip, topluma kazandırmaktır. Afet zamanları için halihazırda olmak. Bütün bunlar için elimizden gelenin fazlasını yaptık.

BU KONUDA MÜTEVAZİ OLAMAYACAĞIM!

Bir bağışcımızın desteğiyle Bafra'ya Cengiz Baygül kan birimini kazandırdık. Yine bağışçılarımızın yapmış olduğu giyisi yardımlarını depolamak amacıyla 49 yılllığına depo kiraladık. Göreve 2009 yılında geldiğimizde yılda 35 kişi kan bağışında bulunuyordu. Bugün ise ortalama 3 bin kişiden söz edebiliyoruz'' dedi.

Kızılayı siyasi kimliğine alet ettiği yönünde basında haber yapılmasını dile getiren Genç; herkes klavye şövalyeliğini bir kenanara bırakmalı eğer bir iddia varsa ispatı da olmalı. Bizi kim ne ile suçlandırıyorsa, gelsin bunu noter huzurunda açıklığa kavuşturalım'' dedi. 

kizilay-001.jpgkizilay-2-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.