Osma:Gençlik Sosyal Travmada

Osma:Gençlik Sosyal Travmada

Son yıllarda üzülerek görüyoruz ki gençlerde madde bağımlılığı ve intihar vak'aları giderek artmaktadır. Ülkemizin en dinamik kesmini bu travmalardan kurtarmanın yolu asayişle ilgili yapılan rutin toplantılar yada bu toplantılarda alınan rutin kararlar de

A+A-


Bafrahaber Eğitim sürecini toplumun tüm sathına yaymadığımız takdirde bürokratik yol ve yöntemler evrak memurluğundan öteye geçmeyecektir. Nedenlerin gerçekçi tespitlerinin yanı sıra çözüm yol ve yöntemlerinin de gerçekçi, samimi ve uygulanabilir olması gerekmektedir.
Türk aile yapısının, değer ve yargılarının çeşitli televizyon programları ve sosyal medya platformları vasıtasıyla özünden uzaklaştırması bu travmaların bir sebebidir.
Toplum hayatına etki eden siyasi karar ve kabullerin yarattığı çaresizlik, güvensizlik ve dışlanma duygusu bu travmaların bir sebebidir.
Çocukların ve gençlerin eğitim-öğretim süreci altyapısı olmayan, uygulanabilirliği düşük ve ölçme değerlendirmede tutarsız bir planlamanın yarattığı kaos ortamı da ayrı bir sebeptir. Birçok isim altında yapılan sınavlarda öğrenci ve velilerin psikolojik harp içerisinde bulunması da aile içi çatışmalara ve iletişim bozukluğuna sebep olmaktadır.
Eğitimi yalnızca okulda görmek; yalnızca okulların ve öğretmenlerin düzeltmesini beklemek çözüme ortak olma duygusundan uzak yaşamak hiçbir şeyi düzeltmez.Gençlerin ilgi, istek ve yeteneklerini geliştirici sosyal ortam ve desteğin tam olarak sağlanamaması; var olanların ilgi uyandırmaması bir başka nedendir.
Her ne kadar toplumsal sınıfların olmadığı iddia edilse de ekonomik ve siyasi açıdan belirginleşmiş farklılıklar bu travmaların diğer sebebidir.
Sosyal medyanın iletişim ve ilişkileri sanal ortama hapsetmesi; bunun sonucunda oluşan kişilik bozukluğu ve toplumsal uyum sorunu da önemli bir nedendir. Toplumda oluşan bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın yada neme lazımcılık; çocukların ve gençlerin sosyalleşme çabalarına karşılık bulamamasına neden olmaktadır.
Ve en önemlisi de Türk toplumunun milli ve manevi değerlerinin siyasal kaygılardan dolayı törpülenmesi Türk Gençliğinin bir buhrana uğramasına sebep olmaktadır. Aziz Türk Milletinin her ferdi bu vatanın her evladına sahip çıkma noktasında üstüne düşeni geciktirmeden, tereddüt etmeden ve tüm samimiyetiyle yapmalıdır.
Osman Osma
Ülkü Ocakları Bafra İlçe Başkanı

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.