Orta Karadenizin ilk Etnografya müzesi tekrar halka kazandırılması planlanıyor

Orta Karadenizin ilk Etnografya müzesi tekrar halka kazandırılması planlanıyor

Gökder “Gökçeağaç Derneği” tarafından 2012 yılında kurulan ve Orta Karadeniz’in ilk etnografya müzesi olma özelliğini koruyan Gökder müzesi binanın sağlam olmayışı nedeni ile bakım ve onarımı için proje planlaması yapılıyor

A+A-

Gökder Mahallesi’nde bulunan ve kullanılmayan bir okulun odasında yer alan müze, göçme ve yıkılma tehlikesi nedeni ile kapatılma tehlikesiyle yaşıyor. Gökder Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Demir bafra55 muhabirine yaptığı açıklama da, “Orta Karadenizin ilk köy müzesi olarak 2012 yılında açtık, köyümüzün ve diğer çevre köylerde ki vatandaşlarımızın 50 yıl önce 100 yıl önce kullandığı ev eşyaları, tarım aletleri gibi etnografik araçlardan oluşuyor. Yeni kuşağın bilmediği araç gereçlerimizi biz burada barındırıyoruz” dedi. 

Bafra Gökder ve Kızılırmak Rotary Kulübünün ortaklaşa düzenlediği Toplum Birliği Projesi’nde müzenin yeniden halka kazandırılması için çalışmaların başlandığını söyleyen Kızılırmak Rotary Kulübü Başkanı Münevver Uğurlu, “Gökder etnografik bir müze kurarak Orta Karadeniz’e kazandırmıştır. Burada ki müzenin bakım ve onarımı için Gökder ve Kızılırmak Rotary Kulübü ortaklaşa proje yaparak tekrar müzeyi halka kazandırılması planlanıyor” dedi. 

1-16-600x400.jpeg1-17-600x400.jpeg1-19-600x400.jpegimage6-600x338.jpgimage9-600x338.jpg1-1-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.