Ormanları koruyan 'ateş avcıları' nefes nefese yarıştı

Ormanları koruyan 'ateş avcıları' nefes nefese yarıştı

Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 'Ateş Avcıları' olarak bilinen yangın söndürme ekipleri en donanımlı ve hızlı yangın ekibi olmak için kıyasıya yarıştı, Bafra Orman Müdürlüğü ise 2'inci oldu.

A+A-

Yedikır Barajı kenarında düzenlenen yarışmaya Orta Karadeniz Bölgesi kentlerinde Amasya, Samsun, Tokat ve Çorum illeri ile ilçelerinden 13 ekip, 65 personelle katıldı. Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın startını verdiği yarışlarda ‘ateş avcıları’ araçtan çıkıp hızla koşarak 200 metre ileriye hortum açtı. Hortumları birbirine ekledikten sonra önce su ardından köpük püskürtmeyi en hızlı şekilde gerçekleştirmeye çalıştılar. Söndürmenin tamamlanmasıyla toplanan hortumlar araçlara yüklendi. Zorlu etabı tamamlarken zamanla yarışan ekiplerin soluk soluğa kaldığı anlar ise verdikleri mücadeleyi gözler önüne serdi.

Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışmada Amasya Orman İşletme Müdürlüğü ekibi birinci, Bafra Orman İşletme Müdürlüğü ekibi ikinci olurken  Almus Orman İşletme Müdürlüğü ekibi de üçüncü oldu.

Bafra Orman İşletme Müdürü Ercüment Sarıca şunları söyledi, "Yazın gelmesi ile birlikte orman yangınlarında artık oluyor, Bölge olarak hem müdürlük çalışanlarımızın ve ekipmanlarının hazır olduğunu görmek hemde en hızlı şekilde olaya nasıl intikal ederiz onun tatbikatlarını yaptık. Yarışma da ikinci olan Bafra Orman İşletme Müdürlüğü personellerimizi de ayrıca tebrik ediyorum" dedi.

Derleyen : Emre Şahinol

aw339058-15.jpgaw339058-14.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.