Orman Bölge Müdürlüğü Samsun'da olmalı!

Orman Bölge Müdürlüğü Samsun'da olmalı!

Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu (SAMDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Otruş, "Orman bölge müdürlüğü Samsun'a yapılmalıdır " dedi.

A+A-

Orman Bölge Müdürlüğünün Samsuna getirilmesini istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz diyen Otruş, sözlerine şu cümlelerle devam etti.

Samsun ili 'nin 17 adet ilçesi bulunmaktadır. Bunlar; Alaçam, Yakakent, Bafra, Ondokuzmayıs, Vezirköprü, Havza, Ladik, Kavak, Asarcık, Terme, Salıpazarı, Çarşamba, Ayvacık, Tekkeköy, Canik, Atakum, İlkadm olup Samsun'un toplam nüfusu iki milyona yakındır. Sanayi ve verimli tarım alanları mevcuttur. Samsunun birkaç ilçesinden küçük bir şehre Orman Bölge Müdürlüğünün götürülmesi etik değildir. Samsunlu S.T.K'lar olarak Orman Bölge Müdürlüğünün Samsuna getirilmesini istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz.
Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasının uygun görülmesi durumunda; Müdürlüğünden Samsun, Bafra, Vezirköprü ve Kavak Orman
Işletme Müdürlükleri ile Samsun Fidanlık Müdürlüğünden oluşacaktır.
Bu durumda Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün alanlar 381.482,2 ha ormanlik alan, 575.247,2 ha açıklık alan olmak üzere toplam 956.729,4 ha genel alana sahip olacaktır. 193.929,1 ha üretim ormanı, 130.020,8 ha üretim dışı orman, 57532,3 ha boşluklu kapalı orman, 129.355,9 ha genç
meşcere, bulunmaktadır. Yillik etası 610.761 m3'tür.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğünün bõlünerek Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasınıin uygun görülmesi durumunda; Amasya Orman Bölge Müdürlüğünün puanı 3215, Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün puanı 2578,7 olacak olup, "Orman Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı Kuruluş ve Görev Yönetmeligi" nin 8. maddesinin 2. fikrasının (a)
bendinde belirtilen esaslar doğrultusunda müdürlüğü kuruluşunda puan durumu 2500 puandan yüksek olan orman bölge müdürlükleri bölünebilir. Bölünme ile meydana gelecek bölge müdürlüklerinden her birinin puan
1600 puandan aşağı olamaz" denilmektedir. Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasında teknik ve yasal açıdan
herhangi bir engel bulunmamaktadır Orman Halk ilişkilerinin daha verimli yürütülebilmesi için Samsun a Orman Bölge Müdürlüğü kurulmalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.