ORHAN KIRCALI ANAYASA GERÇEKLERİNİ AÇIKLADI

ORHAN KIRCALI ANAYASA GERÇEKLERİNİ AÇIKLADI

TBMM ve AK Parti Grup toplantılarını en devamlı ve istikrarlı milletvekillerinden biri olan Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı TBMM’de ki yasama görevi dışında ki zamanlarda ise sürekli Samsun’da olmaya devam ediyor.

A+A-

AK Parti Samsun milletvekili Av.Orhan Kırcalı aynı zamanda TBMM Dilekçe komisyonu üyeliği ve Türkiye- Şili Parlamentolar arası dostluk grubu başkanı görevlerini de yürütüyor. Kırcalı 16 Nisanda yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu nedeniyle seçim bölgesi Samsun ve ilçelerinde AK parti teşkilatları ve belediye başkanlarıyla beraber “EVET” çalışmaları için mahalle, esnaf ve sivil toplum kuruluşları ziyaretlerinde bulunuyor. Kırcalı ayrıca verdiği konferanslarla anayasa değişikliği maddeleri hakkında aydınlatıcı bilgiler veriyor.

MECLİS KAPANIYOR DEMEK BÜYÜK BİR YALANDIR

Meclisi kapanıyor diyorlar. Bu çok çirkin bir yalandır. Milletimizin zekâsı ile alay etmektir. Milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkıyor. Milletvekili seçilme yaşı 25’ten 18’e iniyor bu maddeler bile TBMM’nin kapanmadığının en açık delilidir. Hem bu maddelere itiraz ediyorlar hem de meclis kapanmaktadır diyorlar. Bu yalan olduğu gibi aksine değişen diğer maddelerle Meclis güçlenmektedir. Bu değişikliklerle kanunları hükümet değil milletvekilleri teklif ediyor, kanun yapımında Meclis iradesi ön plana çıkmaktadır. Meclisin bilgi edinme ve denetim yolları korunuyor, yazılı soruya hükümet üyeleri tarafından 15 gün içinde cevap verilmesi anayasal hüküm haline getiriliyor, Meclis seçimleri 4 yılda birden 5 yılda bire çıkıyor, Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri aynı gün yapılıyor. Kapanan meclis seçim yapar mı? Bu değişiklikler ile koalisyonlar ve onun getirdiği krizler bitiyor, kalıcı siyasi istikrar sağlanıyor.

CUMHURBAŞKANI HER KONUDA KARARNAME ÇIKARAMAZ

AK Parti Samsun milletvekili Av.Orhan Kırcalı’nın karşılaştığı sorulardan biride:  Cumhurbaşkanı her konuda tek yetkili mi olacak? Kanunla değil kararname ile mi ülkeyi idare edecek? Kırcalı, bunlar vatandaşlarımızı yanıltmak için uydurulmuş darbe anayasasını savunanların görüşleridir. Vatandaşlarımız her şeyin farkında bir kez de bizden dinlemek istiyor. Bizde açık ve şeffaf olarak halkımızla paylaşıyoruz. Çünkü bizim halkımızdan saklayacak hiçbir şeyimiz yok. Biz ülkemiz ve milletimizin yararına olan bir değişiklik yaptık.

Anayasa değişikliğinin ilgili 8.maddesinde görüleceği gibi Temel haklar, kişi hakları ve ödevleriyle siyasi haklar ve ödevler konusunda Cumhurbaşkanı kararname çıkaramıyor. Anayasada kanunla düzenlenmesi öngörülen konularda kararname çıkaramıyor.  Kanunda açıkça düzenlenen konularda kararname çıkaramıyor.  Kararname ile kanunlar çeliştiğinde, kanun hükümleri uygulanıyor. Meclisin aynı konuda kanun çıkarması durumunda kararname hükümsüz hale geliyor. Kararnameler Meclisin ve Anayasa Mahkemesi’nin denetimine tabi oluyor. Tüm bu gerçekleri halkımızla paylaşıyoruz. Biz yalanlarla halkımızın karşısına gitmiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum