Onurumla Kaybetmeyi Yeylerim

Onurumla Kaybetmeyi Yeylerim

Son zamanlarda belediyeden rant sağlamak isteyenlerin fitne faaliyetleri yürüttüğünü belirten İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş,

A+A-

“Devlet malını birilerine peşkeş çekip onursuzca başkanlık kazanacağıma, devlet malına sahip çıkarak onurluca kaybetmeyi kendime 'onur' sayarım” dedi.

Kavak Dernekler Federasyonu’nun Gazi Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği yemekte konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, hemşehrilerine adeta içini döktü. 2009 yılında inanarak bir yola çıktıklarını belirten Demirtaş, bu yoldan hiçbir sapmanın olmadığını söyledi. Başkan olduğu günden beri yaşamında hiçbir şeyin değişmediğini belirten Demirtaş, “Ne evim değişti, ne giyimim, ne de mal varlığım. Biz Beyt-ül Mal’ın ne demek olduğunu gayet iyi biliyoruz. Beyt-ül Mal’a ne el uzatırız ne de kimsenin el uzatmasına izin veririz” diye konuştu.

Son zamanlarda belediyeden rant sağlamak isteyenlerin fitne faaliyetleri yürüttüğünü söyleyen Demirtaş, “Bugün aramıza fitne tohumları ekmek isteyenler var. Köşe başlarında kahvehane köşelerinde, fitneyi yayma çabasında olanlar var. Bu fitneyi yapanlar kimler biliyor musunuz? Hak ederek değil, hak etmeden rant sağlamak isteyenler. Makam verildiği halde, makamın hakkını veremeyenler. Helalinden çalışarak değil, yatarak kazanmak isteyenler. Hiç kimse kusura bakmasın. Devlet malını birilerine peşkeş çekip onursuzca başkanlık kazanacağıma, devlet malına sahip çıkarak onurluca kaybetmeyi kendime onur sayarım. Sizin başınızı hiçbir zaman önünüze eğdirmeyecek bir belediye başkanınız var. Şundan emin olun ki, devlet malını kendi malından daha aziz bilen bir belediye başkanınız var” şeklinde konuştu.

“NE İŞİM OLURDU ATAKUM’DA CANİK’TE”
Kendisinin zorluklarla dolu bir yaşamın ardından bu noktaya geldiğini vurgulayan Demirtaş, ‘kendi yaşadıklarını başkaları yaşamasın’ diyerek çalışmalar yaptığını belirtti. Demirtaş, “Üniversiteyi okuduğum yıllarda. Bazen çorba içecek param yoktu. Öğrenciler, çorbasız ekmeksiz kalmasın diye her gün üniversite önünde bedava 3 bin çorba ve ekmek dağıtmaya başladık. Sanayide çalışan çocuklar, dar gelirli ailelerin çocuklarıdır. Onlarda aç kalmasın diye sanayide her gün bin 500 çorba ve ekmek dağıtmaya başladık. Üniversite hangi ilçemizde? Atakum’da. Sanayi hangi ilçemizde? Canik’te. Necattin Demirtaş değişmiş olsaydı ne işi olurdu Canik’te Atakum’da” ifadelerini kullandı.
Parası olmayan vatandaşların bedava ekmek yemesi için Halk Ekmeği Fabrikası’nı kurup Askıda Ekmek kampanyasını başlattıklarını ifade eden Demirtaş, “Necaattin Demirtaş, 2009 yılında nasıl bir kişi olarak yola çıkmışsa, 2013 yılında da aynı kişi olarak yol almaktadır. Allah bu zamana kadar bilerek boğazımdan haram bir lokma geçtirmedi. Bu can bu bedende olduğu sürece de geçmeyecek” şeklinde sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.