Öncelik hayatın Öncelik Yayanın uygulaması devam ediyor

Öncelik hayatın Öncelik Yayanın uygulaması devam ediyor

“Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” uygulaması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Ekiplerince Bafra ilçe merkezinde yayalara öncelik uygulaması yapıldı.

A+A-

Yayaların geçiş üstünlüğü ile ilgili uygulamaların devam edeceğini söyleyen Bafra Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Komiseri Ahmet Albayrak,Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar.

Gereğince araç sürücülerine gerekli bilgilendirme yapılarak ışıksız yaya ve okul geçitlerinde ilk geçiş hakkının yayaların olduğu, sürücülerin durarak yayalara geçiş hakkı vermesi gerektiği yönünde bilgilendirmeler yapılmıştır. Bu kuralara uymayan 7 sürücüye 3.426,00 TL trafik idari para cezası uygulanmıştır"

Albayrak son olarak, yapılan uygulamada yaya geçitlerinde durarak yayalara ilk geçiş hakkını veren sürücülere de duyarlılıklarından dolayı teşekkür edilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.