OMÜ’LÜ ÖĞRENCİLER NEVRUZ’U KUTLADI

OMÜ’LÜ ÖĞRENCİLER NEVRUZ’U KUTLADI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi ve Türk Dünyası Birliği Platformu öğrencilerince Nevruz kutlaması yapıldı.

A+A-

Samsun OMÜ'de eğitim ve öğretim gören öğrencilerin oluşturduğu Öğrenci Konseyi ve Türk Dünyası Birliği Platformu öğrencileri, OMÜ Kurupelit yerleşkesi içerisindeki Eğitim Fakültesi önünde bir araya gelerek geniş güvenlik önlemleri arasında nevruz kutlaması yaptılar.
Programın açılış konuşması OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Suat Ortahisar, "Aslen Doğu Türkistan'da ortaya çıkan ve Türklerle beraber Anadolu’ya ve bütün Türk coğrafyasına yayılarak binlerce yıldır, törenlerle kutlanan nevruz bayramı Türk topluluklarında, Nevruz, Navruz, Nowruz, Naurız, Nooruz, Novruz, Ergenekon ve Bozkurt gibi adlarla anılmaktadır ve bütün Türk boylarınca kutlanmaktadır. Nevruz’u en şaşalı kutlayan Azerbaycan Türkleri, bugüne yeni yıl ya da Ergenekon demektedirler. Milletleri millet yapan onların manevi değerleri, merasimleri ve diğer kültür unsurlarıdır" dedi.
Suat Ortahisar'ın konuşmasının ardından öğrenciler, ateşten atlama, yumurta tokuşturma, demir dövme, halat çekme gibi çeşitli aktivitelerde bulundular. Daha sonra öğrenciler Aşık Obalı'nın seslendirdiği türkülerle halaylar çekerek eğlendiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.