OMÜ’DE ÖĞRENCİLER REKTÖRLÜĞE YÜRÜDÜ

OMÜ’DE ÖĞRENCİLER REKTÖRLÜĞE YÜRÜDÜ

üniversiteden uzaklaştırılan 14 öğrenci için rektörlük binasına yürüdüler.

A+A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) okuyan ve kendilerine Emek ve Demokrasi Güçleri diye tanıtan bir grup öğrenci ile KESK'e bağlı sendikaların Samsun Şubesi temsilcileri, üniversiteden uzaklaştırılan 14 öğrenci için rektörlük binasına yürüdüler. 
OMÜ’de okuyan bir grup öğrenci bugün Tıp Fakültesi Derslikleri önünde toplandı. Ellerinde, “Eğitim Hakkımız Gasp Edilemez” pankartıyla yürüyen öğrenciler, Rektörlük binası önüne geldi. Grup adına basın açıklaması yapan KESK'e bağlı Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Metin Erol, "Üniversitede 2 yıl önce yaşanan bir olayda, ÖMÜ Rektörlüğü öğrenci olmayan kişilere ve derneklere stant izni verilirken, üniversite içerisinde yapılan provokasyonlara da göz yummuştur. Bu olayda 28 öğrenci hakkında soruşturma açılmış ve 14 öğrenciye bir aydan bir döneme kadar uzaklaştırma verilmiştir. OMÜ rektörlüğünün öğrencilere karşı uyguladığı bu tavır kabul edilemez" dedi.
Basın açıklaması yapan grup ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’la görüşmek istediler. OMÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt ile bir süre görüşen öğrenci temsilcileri, OMÜ yönetiminin konuyu tekrar değerlendireceğini söyleyerek olaysız bir şekilde dağıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.