OMÜ işçilerinin haklı davasına Sendika'da destek verdi.

OMÜ işçilerinin haklı davasına Sendika'da destek verdi.

OMÜ Emekçilerinin bağlı olduğu Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, OMÜ'ye karşı 'hak' mücadelesi veriyor.

A+A-

OMÜ emekçileri için yeni sözleşme vakti geldi. Ancak yapılan görüşmelerde OMÜ işçilerin haklarını kısıtlamaya, ilave tediye ve diğer ikramiyelerde indirime gitmek isteyerek sözleşmeyi yokuşa sürüyor. Emekçilerin bağlı olduğu Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, OMÜ'ye karşı 'hak' mücadelesi veriyor.

 

Rektörlükte yapıla oturumda  toplu iş sözleşme taslağın 37,38,39,40,41,42,43,44,45,46,47,48,49,50,51,52,53,54,55 ve 56. maddeleri müzakere edilerek. 39. madde ve 40.madde (işçilerin ücretleri her ayın 15 inde banka hesaplarına yatırılır) şeklinde, 42 a bendi ilave tediye ödemesi, 47.maddenin a bendi olduğu gibi, b bendi ise rektörlük binasında çalışan hastane personeli işçilerimize fiilen çalıştığı günler için sks yemek bedeli ödenir şeklinde kabul edilmiştir. 50. maddede ilk paragraf işçilerin servis kullanması kabul edilmiştir.

 

Yapılan teklifler ise şu şekilde: *Ücret maddelerinde ikramiyemizdeki 17 ve 18 günlük olan hakkımızı 30+30 talep ettik. Üniversitenin teklifi ise 7 ve 8 gün olmak üzere toplam 15 gün ve almış olduğumuz 100 TL'lik mali sorumluluk tazminatının sadece çok az bir kısım ödenmesini oldu. *Eğitim yardımını ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede okuyan öğrenciler olarak azaltarak ödemeyi teklif ettiler.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.