OMÜ HELİPORTA İLK DENEME İNİŞİ GERÇEKLEŞTİ

OMÜ HELİPORTA İLK DENEME İNİŞİ GERÇEKLEŞTİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Acil Servisi önünde yapılan helikopter iniş alanı

A+A-

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Acil Servisi önünde yapılan helikopter iniş alanı (Heliport), sözleşmeye göre planlanan iş bitim tarihinden önce tamamlanarak ilk helikopter inişi denemesi yapıldı. 
Heliportun işletilmesi, heliporta helikopter inerken alınacak önlemler ve muhtemel bir kaza anındaki müdahalelerle ilgili eğitimlerin tamamlanmasının ardından, heliporta ilk helikopterin iniş denemesi yapıldı. Helikopteri kullanan pilotlar yaptıkları açıklamada pistin iniş ve kalkışa son derece uygun olduğunu belirttiler.
6 bin 800 m2 kapalı alana inşa edilmiş olan heliportta, 188 aracın park edebileceği kapalı otoparkla birlikte, 800 m2’lik alana inşa edilmiş bir kafeterya da bulunuyor. Heliport böylece artan otopark ihtiyacına da cevap verecek.
Kafeteryanın üzeri yükseltilerek inşa edilmiş olan helikopter pisti, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden alınacak H2 Heliport İşletim Ruhsatı işlemlerinin bitmesine müteakiben, hava ambulansları için hizmete açılacak. Uluslararası helikopter inişlerine de açık olacak olan heliportun gece uçuşlarına uygun olması için tüm alt yapı işleri tamamlandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.