ÖMER SÜSLÜ; "O ÇOCUKLARI KURTARAMAYAN SİSTEME YAZIKLAR OLSUN"

ÖMER SÜSLÜ; "O ÇOCUKLARI KURTARAMAYAN SİSTEME YAZIKLAR OLSUN"

Samsun’un Bafra ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan vahim olaya tepki gösteren

A+A-

 İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, “Avrupa’da bırakın bir insanı, bir hayvan suya düşse seferberlik ilan edilirken, bizim iki insanımız kırk beş dakikada kurtarılamıyor ve ölüme terk-ediliyorlarsa bizim daha çok yürüyecek yolumuz var demektir” dedi

KURTARILMAYI BEKLEDİLER

Bafra ilçesindeki Çetinkaya Köprüsü’nden Kızılırmak Nehri’ne atlayarak intihar etmek isteyen 2 genç daha sonra 45 dakika boyunca kurtarılmayı beklemişti. Bu zaman içinde kendilerine yardım edilemeyen iki genç akıntıya kapılarak hayatını kaybetti. Yaşanan bu olaya İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü tepki gösterdi. Başkan Ömer Süslü yaptığı açıklamada, “Samsunumuz, güzel şehrimiz maalesef yine aciz bir halde ulusal medyanın diline düştü. Yasak aşk yaşadıkları ve bu nedenle intihar ettikleri iddia edilen on beş ve on dokuz yaşlarında ki iki kardeşimiz maalesef kırk beş dakika canlı yayında can çekiştiler, kurtarılmayı beklediler, yardım istediler ama onları korumak ve yaşatmakla görevli devletimiz ve onun görevlileri yetişemediler” dedi.

 

HESABI MUTLAKA SORULMALI

Yaşanan olayda açık ihmal olduğuna dikkat çeken Başkan Ömer Süslü, “Burada ihmal, beceriksizlik, umursamazlık, vurdumduymazlık vardır. Adına ne derseniz deyin fakat sorumluları mutlaka bulunmalı ve hesabı mutlaka sorulmalıdır. Sorumluluk makamında olanlar yok efendim atlamasalarmış, ne yapalım diyemezler, dememeliler. Atlamadılar, düştüler diyelim o zaman ne olacaktı? Ne diyecektiniz? Avrupa’da bırakın bir insanı, bir hayvan suya düşse seferberlik ilan edilirken, bizim iki insanımız kırk beş dakikada kurtarılamıyor ve ölüme terkediliyorlarsa bizim daha çok yürüyecek yolumuz var demektir. Bir helikopter gönderip, ip sarkıtıp, file gerip, AFAD'ı yönlendirip, bir komandonun beline ip bağlayıp yanlarına gönderip o çocukları kurtaramayan sisteme yazıklar olsun. Bu haberi okuyup, içi sızlamayan, sistemi sorgulamayan varsa onlara da yazıklar olsun. Amiyane tabirle pisipisine ölmek bizim gibi bir milletin evlatlarına yakışmıyor ama bu ülkede hepimiz galiba biraz şansa yaşıyoruz. Kardeşlerimizin mekanları cennet, ruhları şad olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.