ÖLÜMDEN ÖTE KÖY VAR MI?

ÖLÜMDEN ÖTE KÖY VAR MI?

“Ozan Arif” adıyla bilinen Arif Şirin, Samsun'da 70 yaşında yaşamını yitirdi.

A+A-

Birlikte yola çıkan nice insanların bir zaman sonra yollarının ayrıldığına çok şahit olmuşuzdur. Ayrılıkların peşinden kırgınlıklar, küskünlükler ve dahası kavgalar… Bunlar Türk siyasetinde alışık olduğumuz manzaralar. 
Ama ölüm, kırgınlıkları, küskünlükleri unutturur değil mi? Çünkü, ölümden öte köy yok, dünyalık hırsların hesabı dünyadadır. Ahiretteki hesap başka. Oradaki mahkemede kimin yüzü ak çıkar onu Allah bilir.
Ülkücü Hareketin gür sesi Ozan Arif vefat etti. Allah rahmet eylesin. Milliyetçi-ülkücü davanın gerek ülkemizde gerekse dünyada sesinin duyulmasında Ozan’ın destanlarının, şiirlerinin katkısı çok olmuştur. Bunu kimse inkâr edemez. Lakin Ozan Arif’in MHP yönetimi ve özellikle Devlet Bahçeli ile yolları 2000’li yılların başında ayrılır. Ozan dili keskin olur misali Devlet Bahçeli ve onun parti politikaları Ozan’ın eleştirilerinden nasibini almıştı. Hatta Ozan Arif yazdığı son şiirlerinden biri yüzünden mahkemeye verilmiş ve para cezasına çarptırılmıştı. Dolayısıyla yaklaşık 16 yıldır MHP yönetimi ve teşkilatlarıyla arası iyi değildi Ozan Arif’in… Peki, bu neyi değiştirir? Dünyasını değiştirmiş birinin hem de MHP’nin en zor dönemlerinde ülkücülerin sesi olmuş, sözü olmuş birinin vefatı da mı katı kalpleri yumuşatamıyor. Dedik ya ölümden öte köy yok beyler! Hak var, vefa var. Hangi sebeple yollarınız ayrılmış olursa olsun, geçmişte yaşananların hatırına, yaşanan güzel günlerin, birlikte verilen mücadelelerin hatırına Ozan Arif bir başsağlığını hak eder. Siz bunu görmek istemiyor olabilirsiniz, ancak milyonlarca ülkücü bunu görüyor. Bütün sosyal ağlarda Ozan Arif’in şiirleri, resimleri, başsağlığı mesajları dolaşıyor. AKP’den CHP’ye Saadet Partisi’nden İyi Parti’sine kadar birçok siyasetçi başsağlığı diliyor, ama Ozan’ın ömrünü adadığı MHP teşkilatlarından bir ses yok. 
Muhtemelen açıklamanız olacaktır bu eleştirimize, ancak inanın bu açıklamanız milyonların içindeki yangına su serpmeyecektir. Çünkü, ölüm artık bütün dünyalık hesapların kapandığı son duraktır, ötesi yok. Muhtemelen o durakta sizler de ineceksiniz. Umalım da sizler, ölüm gibi bir hâl ile hâllendiğinizde, eski dava arkadaşlarınızın rahmet niyazlarını esirgemeleriyle uğurlanmazsınız.
Ozan Arif’e rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyoruz.

 

zihni-sahin.png

ibrahim-semiz-p.jpgerdogan-tok-p.jpg

hamitt.jpg

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.