Ölüm Nedeni Mavi Balina Mı?

Ölüm Nedeni Mavi Balina Mı?

Alaçam'da mesire alanında kendini asarak intihar eden Barış Aydın'ın soruşturmasını Alaçam Emniyet Müdürlüğü  derinleştirdi.

A+A-

Bundan 10 gün önce Alaçam Geyikkoşan Mesire alanında kendisini ağaca asarak intihar eden Barış Aydın'ın (19) ölümü sır olarak kalmış herkes tarafından neden öldüğü merak edilmişti. İddiaya  göre, Barış Aydın olay yerine gece geç  saatlerde gelmiş bir düzenek kurarak yaşamına son vermişti. Alaçam Emniyet Müdürlüğü ölümünün soruşturulmasını derinleştirerek mavi balina oyunu üstüne yoğunlaştı.


KOLUNA MAVİ BALİNA RESMİ ÇİZDİĞİ İDDİASI

Öte yandan intihar eden gencin kolunda oynadığı oyunun resmi olduğu iddia edilerek soruşturma derinleşti.


SON PAYLAŞIMI YÜREK YAKMIŞTI

Hayatına son veren Barış Aydın, facebook hesabından yaptığı son paylaşımı duygulandırdı. Aydın facebook hesabında "Kimsenin istediği gibi değil, gönlümün istediği gibi yaşarım" dedi.  Aydın bu paylaşımdan 2 gün sonra yaşamına son vermişti.

Mavi Balina oyunu nedir?

Mavi Balina oyunu nasıl oynanıyor? Diğer adıyla "Mavi Balina Challenge" olarak bilinen Mavi Balina oyunu oldukça tehlikelidir. İlk kez 2015 yılında oyun nedeniyle bir çocuğun intihar ettiği belirlenmiştir..


Mavi Balina oyunu nasıl öldürüyor?
 

İlk kez 2013'te VKontakte isimli sosyal ağda yer alan "ölüm grubu" isimli bir grup üzerinden yayılmaya başlayan oyun gitgide pek çok çocuk tarafından oynanmaya başladı. Akıl almaz görevlerin bulunduğu oyun intihara teşvik ediyor. 50 gün boyunca süren ve 50 ayrı görevin bulunduğu Mavi Balina oyunu çocukları yönlendiriyor. Günden güne daha da tehlikeli görevlerin verildiği oyunda çocuklara kendini yaralama, sakatlama, ailesine ve çevresine zarar verme, onları üzme gibi talimatlar şart koşuluyor..

Yeniden doğumun varlığından söz edilere "Öl" emri veriliyor. Balina şeklinin bileğe kazınması, intiharın dünyanın kötülüklerinden kurtulmak olduğu bilgileri ile çocukların beyni yıkanarak hayattan kopartılıyor. Uzmanlar aileleri çocuklarını Mavi Balina oyunundan uzak tutmaları için uyarıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.